TRAŽILA JE ODMOR ZBOG PROBLEMA SA MENTALNIM ZDRAVLJEM: O odgovoru njenog šefa priča CEO SVET! (FOTO)
Foto: profimedia

VRAĆA VERU U LJUDSKOST

TRAŽILA JE ODMOR ZBOG PROBLEMA SA MENTALNIM ZDRAVLJEM: O odgovoru njenog šefa priča CEO SVET! (FOTO)

Žena -

Madin Parker koja radi kao veb programer u jednoj kompaniji u Mičigenu, zatražila je od svog šefa odmor zbog problema sa svojim mentalnim zdravljem, a njegov odgovor nikada neće zaboraviti.

Naime, ona je nekoliko nedelja unazad razmenjivala mejlove sa izvršnim direktorom kompanije, pošto je poslala mejl svom timu u kom im kaže da je uzela slobodan dan zbog "mentalnih problema".

Izvršni direktor Ben Kongleton napisao je post na sajtu "medium.com" o prepisci koju je vodio sa Medlin. Post je naslovljen sa: "2017-a je, a mentalno zdravlje je i dalje problem na radnom mestu."

A ovako je glasio njegov odgovor na pitanje na koje mnogi poslodavci nemaju odgovor.

"Hteo sam da ti se lično zahvalim za slanje ovakvih mejlova. Svaki put kada to uradiš, koristim ih kao podsetnik koliko je važno koristiti dane bolovanja za mentalno zdravlje. ne mogu da verujem da ovo nije standardna praksa u svim organizacijama. Ti predstavljaš primer za sve nas i pomažeš da se uništi stigma koja okružuje mentalno zdravlje kako bismo svi mogli da idemo na posao kao kompletne ličnosti", napisao je njen šef.

"2017. je godina je i ne mogu da verujem da je još uvek kontroverzno govoriti o mentalnom zdravlju na radnom mestu kada 1 od 6 Amerikanaca dijagnostifikovano ima loše mentalno zdravlje. Ne mogu da verujem da je još uvek kontroverzno ponuditi plaćeni bolnički odmor. Da li da znate da samo 37 procenata zaposlenih na punom radnom vremenu u SAD ima plaćeno bolovanje?", piše Ben i dodaje:

"Mi smo u ekonomiji znanja, naši poslovi zahtevaju da sve izvršavamo sa vrhunskim mentalnim performansama. Kada je sportista povređen, on sedne sede na klupu i oporavi se. Oslobodimo se ideje da je na neki način mozak drugačiji".

Kurir.rs/Mashable/Foto:Profimedia Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track