POŠTUJTE PARTNERA: Sebičniost nagriza svaku vezu!
Foto: Profimedia

NE BUDITE RAZMAŽENI

POŠTUJTE PARTNERA: Sebičniost nagriza svaku vezu!

Žena -

Malo sebičnosti ne škodi, ali preterivanje u tome može da uništi i najčvršću vezu. Jedan od znakova da osoba misli samo na sebe jeste da nikad ne popušta nakon svađe. Uvek ste u pravu i od partnera očekujete da proguta ponos i prizna da nije bio u pravu, iako to nije uvek tako. Takvi postupci narušavaju njegovo samopouzdanje jer govore da ga ne cenite dovoljno. Važnije od svega vam je da budete u pravu, a to je kobna greška u vezi. Ne radite ovo, ali ni sledećih nekoliko stvari ako mislite da vas partner ceni i poštuje i ako ne želite da stekne negativno mišljenje o vama.

Ne podnosite kritiku Svaki partnerov pokušaj za poboljšanjem odnosa vidite kao kritiku i mislite da vas namerno gnjavi. Sve to vam se čini kao napad na vašu ličnost umesto kao dobronamerna opaska. Tu na površinu izlazi sebičnost, koja ne dozvoljava da vam se kaže da nešto ne radite kako treba.

Zar stvarno mislite da ste najpametniji na svetu i da tom osobinom možete postići da vas vaša druga polovina poštuje? Ne budite smešni.

foto: Profimedia

Želite da promenite partnera, ali ne i sebe Nemate iste kriterijume prema sebi i prema partneru, stalno težite ka tome da ga promenite i pronalazite mu mane, iako ih i sami imate. Tako, na primer, njemu govorite da treba da plati račune, a vi to nikad ne radite. Još jedna velika greška u partnerskim odnosima koja vam donosi negativne poene.

Njegove potrebe su uvek iza vaših On želi da negde izađete, ali vi ste previše umorni za izlazak. On jedva čeka utakmicu na TV, ali vama baš tada počinje omiljena serija, i tako unedogled... Takve situacije u vezi sve su češće i uvek radite samo ono što vi želite, njegove potrebe su iza vaših, a mesta za kompromis nema... Na dobrom ste putu da njegovo/njeno poštovanje prema vama splasne jer pokazujete da ste užasno sebični.

Nikad se ne izvinjavate Reč "izvini" ne postoji u vašem rečniku. Nikad se ne izvinjavate iako znate da je vaš partner bilo u pravu, ego vam to ne dozvoljava, a nadate se da će druga osoba na kraju, kao i uvek, popustiti. Ljudi nisu svesni koliki minus zbog ove osobine dobijaju kod svog partnera.

Emocionalnim ucenama dobijate ono što želite Iako znate da komunikacija jača svaki odnos, kad treba da dobijete ono što želite, ne prezate ni od čega. Koristite se emocionalnim ucenama ili izbegavate seks kako biste zadovoljili svoje potrebe. Sve je to dokaz da ste razmaženi, bezobrazni i nezreli. To se nikad ne radi osobi koju volite!

foto: Profimedia

(Nataša Bajat, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track