OVA PRIJATELJSTVA VIŠE UTIČU NA VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT NEGO ŠTO STE MISLILI! Mnogim ženama zbog toga propadaju veze: Sad je sve JASNO KAO DAN!
Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

OVA PRIJATELJSTVA VIŠE UTIČU NA VAŠ LJUBAVNI ŽIVOT NEGO ŠTO STE MISLILI! Mnogim ženama zbog toga propadaju veze: Sad je sve JASNO KAO DAN!

Žena -

Sa najboljom drugaricom nekada ste delili školsku klupu, a danas i mnogo veće životne situacije. Čujete se skoro svakodnevno i dešava vam se da i sada, posle toliko godina, roditeljima dovikujete: "Evo, samo još minut!" dok dugo razgovarate s anjom telefonom, a oni vas trebaju.

Svi imamo neku osobu koja ima tako posebno mesto u našem životu, a kako je otkrila jedna nedavno sprovedena studija, snažno prijateljstvo građeno u tinejdžerskim godinama vodi do ispunjenijeg i srećnijeg ljubavnog života u kasnim dvadesetima! U isto vreme, istraživanje je pokazalo kako romantični izlasci u tim godinama nema značajniji uticaj na ljubav u kasnijim godinama.

Naime, adolescentske veze najčešće nisu dugog veka i kao takve nisu od velikog značaja za usvajanje svih navika i veština koje nam koriste kasnije u ljubavnom životu.

S druge strane, nadilaženje razmirica, pristajanje na kompromise, održavanje prijateljstva uprkos novim poznanstvima i prijateljstvu s drugim ljudima te zadržavanje bliskosti kroz dugi niz godina (što su sve odlike iskrenog i dugotrajnog prijateljstva) uči nas svemu onome što je korisno i poželjno i u romantičnim odnosima, posebno u ozbiljnim vezama.

"Preživljavanje prijateljstva" kroz sve turbulencije koje adolescentsko doba nosi sa sobom je moguće jedino ako ste u stanju da istinski razumete jedno drugo.

Ljudi koji uspešno održavaju višegodišnja prijateljstva u životu svesni su kako ne postoji savršenstvo, kako svaki odnos ima svoje uspone i padove i kako je potrebno ulagati u odnos u istoj meri u kojoj nešto iz tog odnosa dobijamo, a osim toga su skloniji praštanju i prihavatanju drugih ljudi. Dakle, kada se sve skupa zbroji - uspešno održavaju u životu istu stvar na koju se svodi i ozbiljna veza, minus romantični aspekt.

To neka vam bude podsetnik kad god se osetite usamljeno ili žalosno zbog činjenice da ste još uvek singl - kako vi zapravo već imate nešto i te kako vredno. Ljubav će doći pre ili kasnije, studija tako kaže! Do tada uživajte u provodima sa svojom najboljom drugaricom.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Cosmopolitan.hr/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track