Najnovije vesti

ZA OVU BOLEST NEMA LEKA U APOTECI! Ali možete ga sami NAPRAVITI i IZLEČITI SE! OVO SU RECEPTI IZ DAVNINA
Foto: Shutterstock

Pomozite sebi ako vam je pritisak nizak

ZA OVU BOLEST NEMA LEKA U APOTECI! Ali možete ga sami NAPRAVITI i IZLEČITI SE! OVO SU RECEPTI IZ DAVNINA

Žena

Nizak krvni pritisak uzrokuje neadekvatan protok krvi u srce, mozak i druge vitalne organe. Kod ljudi koji pate od hipotenzije pad krvnog pritiska često se manifestuje kada se naglo podignu iz ležećeg ili sedećeg položaja

Trajno snižen krvni pritisak ili primarna hipotenzija nema konkretno utvđen uzrok, a sekundarna hipotenzija (javlja se kao posledica neke druge bolesti).

Sekundarna hipotenzija nastaje kao posledica krvarenja, infekcija, dehidratacije, srčanog infarkta, srčanih aritmija, opekotina, upotrebe lekova za sniženje krvnog pritiska i diuretika.

Sibirski žen-šen se savetuje mladim osobama i smatra se za blažu varijantu. Žen-šen korejski ili kineski je jači i preporučuje se starijim osobama, kod vrlo iscrpljenog organizma i veoma sniženog pritiska. Osim toga, koriste se mnogobrojni prirodni napici koji se decenijama koriste za rešavanje ovog zdravstvenog problema

Bosiljak

Stari recept iz davnina kaže da žvakanje do šest listova bosiljka trajno povećava krvni pritisak. Listovi bosiljka su veoma bogati kalijumom, magnezijumom i vitaminom C što će efikasno delovati na regulaciju vašeg pritiska. Tu se nalazi i antioksidant eugenol koji pored efekta na pritisak utiče i na nivo holesterola.

Napraviti ekstrakt soka od 10 do 15 listića bosiljka. Dodati jednu kašičicu meda u njega i ovaj sok piti svakog dana na prazan stomak.

foto: Shutterstock

Bademovo mleko

Staviti 5 do 6 badema u vodu da odstoje tokom noći. Drugo jutro ih izlupati dok se ne napravikremasta smesa a zatim se skuvaju. Ovaj napitak konzumirati svakog dana i efikasno će se regulisati krvni pritisak. U bademovom mleku nema ni holesterola ni zasićenih masti kao u običnom. Takođe sadrži i za zdravlje veoma važne Omega 3 masne kiseline.

foto: Profimedia

Jodirana so

Jedite nešto slaniju hranu, jer so vezuje vodu u organizmu. Preporučuje se jodirana jer jod stimuliše cirkulaciju i podstiče proizvodnju hormona štitne žlezde koji deluju stimulativno. Ako jodiranu so koristite za kuvanje, začinite jelo neposredno pre serviranja jer se jod kuvanjem uništava.

foto: Shutterstock

Sok od šargarepe

Početak dana sa svežim sokom od šargarepe pomešnim sa malo meda je jednostavan način za lečenje niskog krvnog pritiska. Uzeti čašu soka od šargarepe i rastopiti dve kašike meda u njoj. Piti ga dva puta dnevno, na prazan stomak ujutru i uveče.

foto: Shutterstock

Limunov sok

Limunov sok je veoma efikasan u lečenju visokog krvnog pritiska, ali se takođe može koristiti za lečenje niskog krvnog pritiska, naročito kada je izazvan dehidracijom. U takvim slučajevima, može se popiti malo limunovog soka pomešanog sa malo soli i malo šećera. Čaša soka šećerne trske u kombinaciji sa kašičicom limunovog soka i soli je takođe korisna.

foto: Shutterstock

kurir.rs/večernjenovosti

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...