RIŽOTO SA MLEVENIM MESOM: Kompletan ručak sa četvrt kilograma mesa (RECEPT)
Foto: Shutterstock

RIŽOTO SA MLEVENIM MESOM: Kompletan ručak sa četvrt kilograma mesa (RECEPT)

Žena -

Ukusan ručak sa malo mesa idealan je za tople dane, piše Lepa&Srećna.

Sastojci:

1 glavica luka, 1 šargarepa, 250 gr mlevene junetine, 50 gr mesnate slanine, 400 gr paradajza, 500 gr pirinča za rižoto, 50 ml crnog vina, 50 gr putera, 1 kašika maslinovog ulja, so, biber, kocka za supu, 2 lista lorbera, parmezan po ukusu.

Priprema:

U blenderu izmiksajte oljušten luk, šargarepu i slaninu. Sipajte mešavinu u dublju šerpu (koja može u rernu), na ugrejan puter i ulje i na tihoj vatri ostavite pet minuta da omekša. Dodajte mleveno meso i upržite ga, dodajući vino. Paradajz oljuštite i malo ocedite ili upotrebite pelat iz konzerve (gotova količina treba da bude 400 gr). Izmiksajte ga u blenderu pa dodajte mesu. Dodajte pola kocke za supu rastvorenu u 500 ml tople vode i lorber. Poklopite šerpu i ubacite u rernu ugrejanu na 150C stepeni na oko sat vremena. Drugu polovinu kocke rastvorite u litar vode i ugrejte da bude topla. Šerpu s mesom premestite na ringlu i na tihoj vatri umešajte pirinač pa dolivajte polako vodom sa kockom. Pratite kako se pirinač kuva, dodajući pomalo vodu i mešajući tako da sos ponovo postane gust. List lorbera izbacite. Trebalo bi da pirinač bude gotov za dvadesetak minuta, ali isprobajte ukus i začinite dodatno po potrebi. Pre služenja, pospite parmezanom i ukrasite listom peršuna. NA SAJTU LEPA&SREĆNA PROČITAJTE JOŠ:

GRČKA PROJA SA TIKVICAMA

OBIČAN HRONO HLEB

JUNEĆI GULAŠ NA ITALIJANSKI NAČIN

(Kurir.rs / Lepa&Srećna / Foto:Shutterstock)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track