UDALI SU JE SA 12 GODINA ZA 27 GODINA STARIJEG! Najplodnija žena na svetu rodila je 44 deteta i ovo je njena STRAVIČNA ISPOVEST
Foto: Profimedia

teška sudbina

UDALI SU JE SA 12 GODINA ZA 27 GODINA STARIJEG! Najplodnija žena na svetu rodila je 44 deteta i ovo je njena STRAVIČNA ISPOVEST

Žena -

Zove se Mariam Nabatanzi, živi u selu Kibimbiri, u Ugandi, i njen život nije lak, niti je ikada bio. Ova najplodnija majka na svetu ima 38 godina rodila 44. dece, od kojih je šestoro preminulo.

Kada je imala 12 godina, roditelji su je prodali muškarcu koji je bio 27 godina stariji od nje. Oni su to nazvali brakom, ali ona nije znala ni o očemu se radi dok je nisu ostavili samu s njim u njegovoj kući. Godinu dana kasnije rodila je blizance, a potom i trojke, a onda i četvorke.

foto: Profimedia

Budući da je bila tek tinejdžerka, Mariam je shvatila tačno koliko brak može biti težak.

"Moj muž je imao decu iz prethodnih veza, i ja sam morala da brinem i o njima. Takođe je bio nasilan i tukao me kada je god imao prilike za to".

U jednom trenutku, kada je već imala 23, odlučila je da ne rađa više - pitala je doktora da li postoji zahvat koji bi sprečio da ponovno zatrudni. Nakon detaljnog pregleda, doktor je zaključio da takva procedura u njenom slučaju može da prouzrokuje ozbiljne posledice po njeno zdravlje.

foto: Profimedia

Ukupno je rodila 44. dece; od čega šest puta blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke i dvoje dece ponaosob.

Ona kaže da ne žali ni za čim, i da su deca dar od Boga.

Jedino za čim žali je što joj deca odrastaju vez oca. Njen bi muž često nestajao mesecima, pa i godinama, da bi ih na kraju definitvno ostavio. Nikada nije učestvovao u odgoju dece. Jedino im je dao imena, nekada tek preko telefona. Najstariji sin, 23 godine, kaže da nije video svog oca od svoje 13. godine.

Ali Mariam nema vremena da žali ili da se sažaljeva. Posvetila je život svojoj deci, pruža im ljubav i podršku i brine da imaju sve što im treba. Hrana je najozbiljniji tošak za ovu porodicu.

foto: Profimedia

Sva njena deca idu u školu. Najstariji blizanci su sada kvalifikovani negovatelj i građevinac.

"Nadam se da će sva moja deca završiti školu, jer imaju velike ambicije da postanu doktori, učitelji i advokati. Želim da to ostvare, jer je to nešto što ja nisam mogla."

Da pokrije sve troškove života morala je da savlada mnoge veštine. Skuplja razne biljke i preprodaje ih, pravi torte, moleriše, plete pletenice, organizuje i dekoriše proslave, te sređuje mlade neveste, odnosno pravi im frizure.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja