KURIR SUTRA POKLANJA KUVAR - NAJLEPŠI RECEPTI S RIBOM: Fiš paprikaš, losos u oranž sosu, oslić pohovan u kornfleksu i mnogi drugi
Foto: Promo

KURIR SUTRA POKLANJA KUVAR - NAJLEPŠI RECEPTI S RIBOM: Fiš paprikaš, losos u oranž sosu, oslić pohovan u kornfleksu i mnogi drugi

Žena -

Dnevne novine Kurir sutra svim čitaocima poklanjaju KUVAR - NAJLEPŠI RECEPTI S RIBOM.

Pretvorite jela s ribom u pravi gurmanluk. Veoma je važno i na koji način pripremate ovu namirnicu kako biste iskoristili njen lekoviti potencijal. Koristite kvalitetna ulja, dodajte začine i izbegavajte da pržite ribu, već je pecite ili kuvajte. Neki od gurmanskih ribljih recepata koje smo spremili za vas su: rižoto od oslića i karija i bela riba u kremu. Dobićete i recepte za jela od ribe koja su ukusna, ne goje i puna su vitamina: pastrmka s tikvicama i šargarepom, fileti u sosu od senfa, skuša s belim lukom, oslić pohovan u kornfleksu i losos u oranž sosu.

Okrepite se! Ako ste se uželeli ribljih čorbica, evo kako da ih pripremite: kuvari su saglasni da je idealna dužina kuvanja od dva do četiri sata, u zavisnosti od vrste ribe. Važno je ne preterati sa začinima. Neke ribe bolje idu uz biljne dodatke, dok su neke ukusnije uz soseve. U ovom broju kuvara poklonićemo vam ukusne recepte za riblje čorbe kao što su: fiš paprikaš, ribarska čorba, čorba s bundevom i domaća supa.

Za ova jela će vam svi tražiti recept: pljeskavice od ribe i krompira, riba u soli, aromatični som i zapečeni oslić na povrću s pavlakom.

Morski gušti nadohvat ruke - ako ste željni gastronomskih avantura, napravite malo drugačiji ručak koji će zamirisati na leto: rižoto s kozicama, hobotnica pečena s krompirom, pijane lignje ili salata od štapića i krabe.

Dobićete i recepte za salate kao glavni obrok: salata s kuskusom i oslićem, Cezar salata na drugačiji način, salata od skuše, salata s tunjevinom i Toskana salata.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track