KAKO DO PRELEPE KOSE?! Ovih 5 namirnica pune su vitamina i minerala! Vraćaju SJAJ, štite dlaku i nestaju OŠTEĆENJA
Foto: Profimedia

SAVET ZA DAME

KAKO DO PRELEPE KOSE?! Ovih 5 namirnica pune su vitamina i minerala! Vraćaju SJAJ, štite dlaku i nestaju OŠTEĆENJA

Žena -

Proizvodi za njegu kose mogu vam pomoći da kosa izgleda fenomenalno, ali lepa kosa zapravo je posledica zdravog i negovanog korena.

Drugim rečima, zdravom ishranom možete dobiti kosu kakvu želite, stoga se više ne morate oslanjati na šampone i ostale proizvode za negu kose. U nastavku saznajte koje će namirnice postići najbolji efekt.

frizerka, salon, maska, kosa
foto: Profimedia

Zeleno povrće

Za zdravu kosu potrebni su vam minerali i proteini, a zeleno povrće izvor je kvalitetnih amino-kiselina koje su dobre za cijeli organizam. Također, povrće je bogato i raznim mineralima te vitaminima A, C, E i K. Jednostavno dodajte malo sezonskog zelenog povrća vašim jelima i uživajte u njegovim blagodatima.

povrće
foto: Profimedia

Čija semenke

Zdrave masti ključne su ako želite da nahranite svoju kosu. Ove semenke nisu samo odličan izvor zdravih masti, već sadrže i omega-3 masne kiseline koje podtiču cirkulaciju, a to osigurava da svi nutrijenti stignu do korena vaše kose. Kao dodatak, čija sjemenke bogate su i antioksidansima koji štite vašu kosu od spoljašnjih uticaja i oštećenja.

čia semenke, čia
foto: Shutterstock

Semenke bundeve

Ako želite bujnu, prekrasnu kosu potreban vam je vitamin B. Semenke bundeve prirodan su izvor biotina (B7) koji potiče rast snažnih i čvrstih vlasi te ubrzava rast vaše kose. Semenke bundeve sadrže i vitamin C koji pomaže u proizvodnji sebuma, prirodnog ulja koje hidratizira vašu kosu.

semenke, suncokret
foto: Shutterstock

Polen

Možete ga naći u prodavnicama zdrave hrane, a sadrži ogromne količine minerala, antioksidansa i vitamina B, dok je istovremeno odličan izvor proteina. Jednostavno ga dodajte u smuti ili šejk, no pazite da počnete s malim dozama kako biste se najpre uverili da niste alergični na ovaj sastojak.

Topla voda

Ključ lepe i sjajne kose je hidratacija. Voda pomaže očistiti vaše telo od štetnog otpada, a što je telo čistije nutrijentima je lakše da cirkulišu i stignu do korena vaše kose. Ako je moguće, držite se sobne temperature jer velika hladnoća može umanjiti sposobnost vašeg sistema za varenje da izvuče maksimum iz namirnica koje unosite.

magnezijum, voda
foto: Shutterstock

Kurir.rs/K.Đ/Finirecepti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track