PRED VAMA ĆE SE BRZO NAĆI PRAVO BRDO ZA UKRAŠAVANJE: Umesto da ih dugo kuvate u vodi, JAJA složite u rernu i ISPECITE!
Foto: Shutterstock

Može i ovako

PRED VAMA ĆE SE BRZO NAĆI PRAVO BRDO ZA UKRAŠAVANJE: Umesto da ih dugo kuvate u vodi, JAJA složite u rernu i ISPECITE!

Žena -

Naučili smo, a i navikli da jaja uvek kuvamo u ključaloj vodi. Probajte da ih ispečete u rerni, oduševićete se rezultatom!

Poređate pažljivo jaja na rešetku iz rerne ili u kalup za mafine i pecite ih najviše 30 minuta na temperaturi od 160 do 170 stepeni. Na ovaj način možete pripremiti mnogo više jaja odjednom, ne morate da dežurate uz šporet i čekate kad će voda da proključa, a mnogi kažu i da su ovako ispečena jaja mnogo ukusnija.

Jaje, Kuvanje
foto: Profimedia

Neka vas ovo ne brine: Kada pečete jaja, postoji mogućnost da se na ljuskama pojave male braon tačkice. Ništa ne brinite, to je normalna pojava - kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati.

Jaja
foto: Shutterstock

Nakon pečenja jaja, odmah ih uz pomoć kuhinjske krpe ili termo rukavice da se ne biste opekli ubacite u veću činiju šerpu hladne vode. Ako to ne uradite, jaja će se prepeći, a žumance će dobiti zelenu boju.

šporet, Popust, Maksimedija Grup

Još jedan savet: ako nemate kalup za mafine, pozajmite ga od komšinice jer ćete uz njegovu pomoć jaja mnogo lakše izvaditi iz rerne. A kad se potpuno ohlade – farbajte ih i ukrašavajte prema želji.

Kurir.rs

Bonus video:

02:08

NA VELIKI PETAK PORED RAZAPETOG HRISTA SU OSTALI SAMO ONI Danas SPC ne služi liturgiju, a evo i šta je razlog tome

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track