TO JE MOKAR, ZNOJAV ZATVOR, KAO KAD SE SKIDATE SA HEROINA! Voditeljka iskreno o stadijumu života koji čeka SVAKU ŽENU!
Foto: Printskrin/Instagram

menopauza

TO JE MOKAR, ZNOJAV ZATVOR, KAO KAD SE SKIDATE SA HEROINA! Voditeljka iskreno o stadijumu života koji čeka SVAKU ŽENU!

Žena -

Menopauza je prirodan proces starenja i javlja se zato što nivoi ženskih polnih hormona prirodno opadaju s godinama. Većina žena prolazi kroz menopauzu u 40-im ili 50-im godinama, mada statistilke pokazuju da se poslednjih godina prvi simptomi javljaju i mnogo ranije.

Kada se pojave, mnoge žene nisu sigurne da li se zaista radi o menopauzi ili je reč o simptomima neke bolesti. Važno je da prepoznate razliku, a engleska voditeljka Davina Mekol (54) uporedila svoje teške simptome menopauze sa "skidanjem" sa heroina.

Davina je otkrila da se osećala odvratno jer se stalno budila sa mokrim jastukom. Patnja zbog noćnog znojenja podsetila ju je na dane zavisnosti od droge, kada je imala 20 godina. Perimenopauza, odnosno period koji prethodi menopauzi, nastupio je u 44. godini.

- Jedna od najvećih stvari u vezi sa oslobađanjem od heroina, bila je ta što se nikada više nisam probudila u mokrim čaršavima. Nije bilo važno koliko je život postao loš, nikad nije bilo tako loše kao kada sam uzimala heroin - rekla je Davina i objasnila da se znojila u abnormalnim količinama tokom menopauze.

- To je mokar, znojav zatvor. Vi ste u stalnim mislima: 'Moram da pokušam da pronađem rešenje' ili 'Odvikavam se od toga i osećam se užasno'. Kada sam prestala, sećam se da sam se nedelju dana zaredom budila u suvim čaršavima i samo pomislila: 'Ovo je najbolji osećaj na svetu - rekla je voditeljka.

Davina je bila šokirana kada je otkrila da je ponovo imala mokar krevet, a to je bio jedan od simptoma menopauze.

- Kada sam se probudila na Garnijerovom snimanju u Pragu 2012. sa mokrim jastukom, a čaršav je bio toliko mokar ispod mene da sam morala da uzmem peškir, pomislila sam: 'Šta se je*ote dešava?'. Osećala sam se odvratno - rekla je Davina.

Voditeljka je otkrila i da joj koža "izgleda užasno" zbog znoja i dehidratacije, ali nikada nije pretpostavila da će to biti zbog menopauze. Objasnila je da su simptomi negativno uticali na njen posao i lični život, jer se nije osećala kako treba.

Davina se u martu prisetila kako je zloupotrebljavala drogu da bi "popunila prazninu" koja je ostala, nakon što ju je napustila njena pokojna majka, Florens Kok.

(Kurir.rs/ Mondo)

Bonus video:

02:41

SVAKA ŽENA PRAVI OVU GREŠKU KAD UĐE U MENOPAUZU: Neprestano se SVAĐAŠ sa mužem i decom! Evo kako to da PROMENIŠ (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track