Oduševićete se kada budete čuli šta se dešava dok kocku leda stavljate na ovo mesto!
Foto: Profimedia

Iznenadićete se

Oduševićete se kada budete čuli šta se dešava dok kocku leda stavljate na ovo mesto!

Život -
Radite to redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro i uveče i pred spavanje, u početku može biti prisutan osećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi oseća se priliv topline na tačku delovanja krvotok.

Ako redovno stavljate kocku leda na vrat, Kinezi kažu da se organizam podmlađuje, mnoge bolesti nestaju, a vi ste zdravi, raspoloženi i puni energije. Mesto gde treba da stavljate led se nalazi između tetiva u predelu vrata, konkretno na potiljku gde je rupica u kojoj se sedinjuju glava i vrat. Ovde se nalazi tačka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Feng Fu ili utočiste vetra.Metoda se sastoji u sledećem: lezite na stomak (ili sedite) i stavite 1 kocku leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Feng Fu (u rupicu na potiljku) i držite je tako 20-ak minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem, maramom ili trakom.Radite to redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro i uveče i pred spavanje. Prehlada kod ove procedure nije moguća. U početku može biti prisutan osećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi oseća se priliv topline na tačku delovanja. Prvih nekoliko dana ćete imati osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Foto Think
Foto Think

Rezultati - Šta postižemo kod redovnog stavljanja kocke leda na potiljak, tačku Feng Fu?Poboljšava se raspoloženje i opšta vitalnost, odličan rad probavnog trakta, a prehladama ćete reći zbogom. Posebno, delovanje kocke leda na tačku Feng Fu pomaže kod sledećih obolenja:respiratornih bolestibolesti, kardiovaskularnog sistemaneuroloških obolenja sa degenerativnim promenama na kičmiakutnih, gastrointestinalnih i polno prenosivih infekcija, poremećaja rada štitne žlezde, artritisa, hipertenzije i hipotenzije, bronhijalne astme, poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, pretilosti i neuhranjenosti, celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi) poremećaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnostipsiho-emocionalnih poremećaja, stresa, kroničnog umora, depresije, nesanice. Strogo govoreći, delovanje na tačku Feng Fu ne leči, već vraća čoveka u fiziološki balans, pomlađuje telo i organizmu daje snažan životni impuls.Ovu metodu treba izbegavati ako ste trudni, imate pacemaker, epilepsiju ili šizofreniju. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da se kroz akupunkturu i masažu može uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track