STRAH OD GOJENJA: Imate li pogrešan odnos prema jelu?
Foto: Profimedia

Test

STRAH OD GOJENJA: Imate li pogrešan odnos prema jelu?

Život -
Preterana briga o težini, strah od gojenja, brojanje svakog zalogaja ili čak izgladnjivanje mogu voditi teškim poremećajima u ishrani poput anoreksije i bulimije, što može ugroziti i fizičko i mentalno zdravlje. Rešite test i saznajte da li imate predispozicije za ove bolesti.

1. Nakon jela, gadim se samog sebeTačnoNetačno2. Koristim laksative da bih izgubio na težiniTačnoNetačno3. Krijem hranu i jedem kad niko ne vidiTačnoNetačno4. Izostala mi je menstruacija (za žene)TačnoNetačno5. Nosim vrećastu odeću da sakrijem svoje telo kog se stidimTačnoNetačno6. Imam paničan strah od gojenjaTačnoNetačno7. Izbegavam određene namirnice poput ugljenih hidrata, u strahu da ću se ugojitiTačnoNetačno8. Uzdržavam se od jela pred porodicom i prijateljimaTačnoNetačno9. Ponekad posle jela povraćam na siluTačnoNetačno10. Uvek brojim kalorije, količinu unete masnoće i šećeraTačnoNetačno11. Moje raspoloženje zavisi od vežbanjaTačnoNetačno12. Često pričam s drugima o gojenju i dijetamaTačnoNetačno

Izbrojte potvrdne odgovore0-3Imate predispoziciju da steknete neki oblik poremećaja ishrane.4-6Moguć poremećaj ishrane, povedite računa!7+ Postoji velika verovatnoća da se kod vas već razvio poremećaj u ishrani. Obavezno se obratite lekaru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track