Akademik Jovan Hadži-Đokić: Najnoviji laser isparava adenom prostate i u Srbiji
Foto: Promo

Akademik Jovan Hadži-Đokić: Najnoviji laser isparava adenom prostate i u Srbiji

Život -

Član Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva od 1996. Član SANU od 2003. Prof. Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Nakon 50. godine prostata počinje da se povećava i izaziva karakteristične probleme s mokrenjem: osećaj hitnog nagona za mokrenjem, učestalo mokrenje, peckanje, otežano mokrenje.

,,Medicinski termin je benigna hiperplazija prostate – ispoljava se uvećanjem obima prostate“, objašnjava akad. Jovan Hadži-Đokić, specijalista, koji uvodi kod nas lasersku hirurgiju prostate u saradnji sa urolozima iz Bugarske. „Dešava se polako i postepeno. Ako je normalni obim prostate oko 30 g, prilikom uvećanja ona može dostići 2-3 puta veći obim od normalnog. Ima i dosta težih slučajeva zbog neaktivnosti – muškarci čija prostata ima preko 100 g. Najvažnije je to da je proces dobroćudan.“

foto: Promo

Najzanimljivije je da je medicina razvila niz lasera koji beskompromisno rešavaju problem. Među njima, poslednja reč tehnologije je Tulijum laser – na raspolaganju je specijalistima u Laser Medu. Odlikuje se najvećom snagom – 200 vati i vodećom preciznošću prilikom prodiranja u tkivo – samo 0,2 mm. Tulijum predstavlja novu eru u laserskoj hirurgiji.

„Danas je laserski zrak zamenio potrebu za skalpelom, hirurškim rezovima, šavovima. Laserska hirurgija je beskrvna alternativa za klasičnu operaciju. Ona protiče brzo i bezbedno, bez obzira na veličinu prostate. A kod muškaraca koji žive sa stalnim kateterom, trajno ga uklanja“, ističe akad. Hadži-Đokić.

U LASER MEDu PO CENI KONSULTACIJE vrši se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE, koji obuhvata: konsultaciju sa urologom, merenje obima, merenje rezidualnog urina, tumorski marker PSA.

tel. 011 7 357 357

mob. 069 5 357 357

www.lasermed.rs

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track