Probajte kardio-program

Serija vežbi fitnes instruktora Milana Lazovića

Probajte kardio-program

Život -
Vežbajući kod kuće, ojačaćete srce, poboljšati kondiciju i rešiti se prekomernog sala

Za kardio-trening ne treba vam pokretna traka jer postoje vežbe koje je uspešno mogu zameniti! Vežbajući kod kuće, ojačaćete srce, poboljšati kondiciju i rešiti se prekomernog sala.Trening koji ćemo vam pokazati u narednim brojevima pomoći će vam da steknete kondiciju, sagorite višak kalorija i ujedno skinete salo.Fitnes instruktor Milan Lazović objašnjava da trening nije težak i da mogu da ga rade svi.- Pokazaćemo tri serije od po tri vežbe, a svaka bi trebalo da se radi po 30 sekundi. Početnicima preporučujem da probaju da ih rade prvo po 15 sekundi. Svaka serija koju ćemo pokazati ponavlja se tri puta, i to tako što se uradi prva serija od tri vežbe, pa se onda sve ponovi još dva puta - ukupno tri puta. Ove vežbe u potpunosti mogu da zamene trčanje i bilo bi dobro da se rade jednom nedeljno - navodi Lazović.Prema njegovim rečima, ovim treningom poboljšavamo rad srca i pluća.- Srce je mišić koji radi kao dvostruka pumpa. Ritmičkim skupljanjem i širenjem njegovih pretkomora i komora krv se pumpa u dva pravca - ona siromašna kiseonikom odlazi u pluća, dok ona što nosi kiseonik ide po celom organizmu. Vežbama možemo ojačati srce i čitav kardiovaskularni sistem, poboljšati cirkulaciju, pomoći da se maksimalno iskoristi kiseonik i spreči srčani udar. Uz to, povećava se količina raspoložive energije, tako da nam bavljenje fizičkim aktivnostima ne izaziva neželjeni zamor. Postajemo izdržljiviji, krvni pritisak nam se reguliše, povećava se tonus i snaga mišića, popravlja ravnoteža i fleksibilnost zglobova - kaže fitnes instruktor.

A Skokovi u mestu Stanite uspravno, noge blago savijte u kolenima. Blagim skokom okrenite se na na desnu stranu. Vratite se u početni položaj i potom napravite isti skok, ali u levu stanu. Vežbu radite 30 sekundi, početnici 15 sekundi.

B Iskoraci sa pipanjem poda

Napravite iskorak i obema rukama pokušajte da dodirnete pod, uspravite se skokom, napravite iskorak drugom nogom i ponovo dodirnite pod, ali s druge strane. Vežbu ponavljajte 15 do 30 sekundi.

C Čučanj i šut

Čučnite i ruke postavite u položaj kao što je to prikazano na slici. Iz tog položaja najpre napravite šut desnom nogom. Vežbu ponavljajte 15 do 30 sekundi, a potom to isto ponovite drugom nogom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track