PUCNJAVA U BEČU: Srbin teško ranjen u vatrenom obračunu s policijom
Foto: Arhiva

Krvava noć u austrijskoj prestonici

PUCNJAVA U BEČU: Srbin teško ranjen u vatrenom obračunu s policijom

Austrija -
U pokušaju pljačke drogerije čovek (40) je pogođen sa dva metka u grudi, a jedan ga je pogodio u nogu i lekari mu se bore za život

BEČ - Srbin, star 40 godina teško je ranjen sinoć u obračunu sa policijom prilikom pokušaja pljačke drogerije u Beču. Sinoć oko 19.45, došlo je do pucnjave između policajaca i dvojice provalnika, od kojih je jedan 40-godišnji Srbin. Do obračuna je došlo dok su pokušavali da obiju drogeriju Miler na Floridsdorfu.

Prema svedočenju očevidaca, dvojica maskiranih razbojnika pokušali su u ponedeljak uveče da obiju drogeriju. Interventna je ubrzo došla i pokušala da ih uhapsi. Jedan razbojnik se odmah predao, dok se 40-godišnjak dao u beg i pritom zapucao na policajce. Zadobio je tri metka, dva u grudi, jedan u nogu.

Policija je saopštila da je Srbin u pripadnike interventne jedinice ispalio od 15 do 20 hitaca i da su oni uzvratili paljbu. Jedan od policajaca mu je pružio prvu pomoć, posle čega je odveden u bolnicu. Prema najnovijim informacijama on se nalazi u komi i životno je ugrožen. Kod njega je takođe pronađena i ručna granata.

Pogođen u glavu posle svađe sa dvojicom državljana Srbije!

U drugom incidentu sinoć, jedna osoba taško je ranjena u glavu u svađi sa dvojicom državljana Srbije, za koje se ne navodi i da li su srpske nacionalnosti.

Nesreća se dogodila nedaleko od marketa Billa na Lizingu. Portparol policije Paul Ajdenberger kaže da je između dvojice srpskih državljana i žrtve izbila svađa.

Neposredno posle toga, jedan državljanin Srbije izvadio je pištolj i upucao žrtvu u glavu. Odmah nakon toga su pobegli, a žrtvu ostavili da leži u lokvi krvi. Povređeni je po hitnom postupku operisan u AKH bolnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja