DOBILI ŠTO SU ZASLUŽILI: Poništena matura jer su se đaci hvalili da su varali na ispitu!
Foto: Beta

SKANDAL

DOBILI ŠTO SU ZASLUŽILI: Poništena matura jer su se đaci hvalili da su varali na ispitu!

Austrija -
Komisija Bečke obrazovne ustanove, koja je detaljno analizirala ispit iz matemaztike utvrdila da je bilo neregularnosti u dve gimnazije

BEČ - U dve bečke škole poništena je matura iz matematike zato što su se đaci hvalisali, preko socijalnih mreža, da kako su varali na ispitu.

Jedna od dve škole je Gimnazija Hegelgase 14, u kojoj je gotovo čitav jedan razred varao tokom ispita. Đaci su kada su fotografisali zadatke iz matematike i onda ih mobilnim telefonima slali svojim nastavnicima dopunske nastave, koji su ih potom rešavali i slali rešenja na pitanja.

Nekima je bilo malo to što su uradili nego su požurili da se putem Fejsbuka pohvale kako su na prevaru položili ispit. Pošto je prevara ubrzo otkrivena aktivirana je komisija Gradske obrazovne ustanove, koja je detaljno analizirala ispit i utvrdila da je apsolitno bilo neregularnosti.

Tom prilikom otkriveno je i da su učenici u gimnaziji Henrietenplac uradili nešto slično, pa je Komisija odlučila da ne prihvati radove čitavog jednog razreda, jer je očigledno bilo varanja i da poništi ispit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track