FILMOVI SA EX JU PROSTORA: Pred bečkom publikom ostvarenja Crne Gore, Srbije...
Foto: Promo Materijal

Let's CEE filmski festival

FILMOVI SA EX JU PROSTORA: Pred bečkom publikom ostvarenja Crne Gore, Srbije...

Austrija -
Publika će tokom desetak dana trajanja prestižne kulturne manifestacije biti u prilici da pogleda i ostvarenja "Ničije dete" Vuka Rašumovića iz Srbije i "Zvizdan" Dalibora Matanića iz Hrvatske

BEČ - Film "Dječaci iz Ulice Marka i Engelsa" reditelja Nikole Vukčevića biće prikazan u okviru Let's CEE filmskog festivala u Beču koji predstavlja najbolja ostvarenja iz Centralne i Istočne Evrope.

Publika će tokom desetak dana trajanja prestižne kulturne manifestacije biti u prilici da pogleda i ostvarenja "Ničije dete" Vuka Rašumovića iz Srbije i "Zvizdan" Dalibora Matanića iz Hrvatske. U Beč, kao gost festivala dolazi i glumac Momčilo Otašević, koji će se družiti s publikom posle projekcije Vukčevićevog filma.

Priča prati odrastanje dva brata i izazove koje im nude tranzicione devedesete. Za ovo nagrađivano filmsko ostvarenje, koje ima izraziti dramski naboj, ali i uočljivu duhovitu stranu, scenario su napisali Milica Piletić i Nikola Vukčević, prema motivima drame "Instant" poznatog srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića.

Film je sniman u Podgorici i Londonu, a može vas i nasmejati i rasplakati. Uloge u filmu tumače Goran Bogdan (Sonja i bik, Svećenikova djeca), Ana Sofrenović, Branka Stanić, Branimir Popović, Nebojša Glogovac, Filip Đuretić, Emir Hadžihafisbegović, Petar Božović, a specijalni gosti su poznati muzičari Damir Urban i Nenad Knežević Knez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja