MUSLIMANI AUSTRIJE PORUČUJU: Odmah delovati protiv terorizma!

Prevencija je lek

MUSLIMANI AUSTRIJE PORUČUJU: Odmah delovati protiv terorizma!

Austrija -
Teroristima je cilj paralisanje društva i sejanje straha. Oni žele da ih se svi plaše i da strahuju od islama. Najviše bi želeli rast mržnje prema islamu, poručuje portparol Islamske verske zajednice Austrije Karla Amina Bagajati.

BEČ - Muslimani u Austriji, nakon terorističkih napada u Parizu, žele da deluju preventivnim merama protiv terorizma, pre svega razjašnjenjima i verskim obrazovanjem, a rešavanje konflikata na Bliskom Istoku konačno dobija prioritetno mesto u međunarodnoj politici, izjavila je danas portparol Islamske verske zajednice Austrije Karla Amina Bagajati.

"Radi se o suzbijanju uzroka na licu mesta, za koje je Evropa tako dugo odbijala da preuzme odgovornost", naglasila je Bagajati.

Ona je precizirala da bi verskim obrazovanjem vernici trebalo da se "imunizuju"“ od ideologija ekstremista. Bagajati je u saopštenju istakla da se posle napada u Parizu postavlja pitanje posledica i da se čini da rešavanje konflikata na Bliskom Istoku konačno dobija prioritetno mesto u međunarodnoj politici. Prema njenim rečima, u Evropi sada treba pre svega trezveno delovati.

"Teroristima je cilj paralisanje društva i sejanje straha. Oni žele da ih se svi plaše i da strahuju od islama. Najviše bi želeli rast mržnje prema islamu", poručila je ona dodajući da se Islamska država oslanja na mit žrtve i da im regrutovanje boraca najlakše polazi za rukom kod frustrirane i izopštene omladine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track