NA PUTU ZA MOSKVU: Kurc sa Lavrovim razgovara o ukrajinskoj krizi!
Foto: Rojters I Fonet Ap

DOBRODOŠAO U RUSIJU

NA PUTU ZA MOSKVU: Kurc sa Lavrovim razgovara o ukrajinskoj krizi!

Austrija -
Austrijski šef diplomatije Sebastijan Kurc će pre susreta sa Sergejem Lavrovim ruskim ministrom inostranih poslova položiti venac na Spomenik neznanom junaku

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc započeo je niz radnih poseta, koje će ga odvesti u Minsk, Moskvu i Kijev. Kurc je sinoć otputovao iz Beča u Minsk, gde će danas imati političke razgovore sa beloruskim vlastima.

On će, kako je saopšteno, još danas, nakon razgovora u Minsku, otputovati u Moskvu.Tokom sutrašnjeg dana Kurc će položiti venac na Spomenik neznanom junaku u Moskvi i potom razgovarati sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim. Uoči posete Kurca Moskvi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se pozitivno izjasnilo o Austriji.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je Austrija među državama članice EU koje su protivnice "duge konfrontacije sa Rusijom, kao i proširenja sankcija". Taj negativan stav, prema kaznenim merama EU, kako ističe rusko ministarstvo, podržavaju brojni austrijski političari, ličnosti javnog života i većina preduzetnika.

U saopštenju, objavljenom na sajtu Ministarstva, navodi se da se odnosi Rusije i Austrije pozitivno razvijaju, i da su zasnovani na međusobnom poverenju, stabilnosti i nepostojanja ozbiljnih problema. Ambasador Austrije u Rusiji Emil Briks najavio je da će težište razgovora Kurca i Lavrova biti napredak u primeni sporazuma iz Minska u cilju rešenja krize u Ukrajini.

Inače Austrija namerava da 2017. preuzme predsedavanje OEBS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track