BIĆE I PESME I PARA: Od Evrosonga Beč će zaraditi 38 miliona evra!

NAPUNIĆE KASU

BIĆE I PESME I PARA: Od Evrosonga Beč će zaraditi 38 miliona evra!

Austrija -
Najviše će profitirati hotelijerstvo i gastronomija, zatim umetničke delatnosti, radio i tv-stanice, reklamna industrija i agencije za istraživanje tržišta

BEČ - Bruto prihodi od Evrosonga mogli bi da dostignu ukupnu vrednost od 38,1 milion evra, od čega će Beču pripasti 27,8 miliona evra, procenio je bečki Institut za privredna istraživanja IHS.

Rezultati istraživanja o ekonomskom efektu predstojećeg Evrosonga za Grad Beč, koje je danas objavio ovaj renomirani institut, pokazali su da se ukupna reklamna vrednost ovog muzičkog događaja procenjuje na 100 miliona evra. Dodatno se očekuju prihodi od poreza u visini od 16 miliona evra, od kojih najveći dio od 6,2 miliona evra pripada državi, prenela je agencija Fena.

Socijalno osiguranje će dobiti 5,9 miliona evra, Grad Beč 900.000 evra, ostalih osam pokrajina 1,6 miliona evra, a lokalne zajednice 900.000 evra. Zahvaljujući ovoj velikoj manifestaciji otvorena su nova radna mesta. Najviše će profitirati hotelijerstvo i gastronomija, zatim umetničke delatnosti, radio i tv-stanice, reklamna industrija i agencije za istraživanje tržišta.

Beč očekuje oko 30.000 noćenja oko 23. maja kada se održava 60. Pesma Evrovizije (Eurovision Song Contest). Bečka turistička zajednica upozorila je hotelijere da ne podižu cene.Oko 1.700 novinara izveštavaće iz Beča, a 200 miliona gledalaca pratiće Evrosong putem malih ekrana."

"Imamo mogućnost da se predstavimo na međunarodnom nivou. To se ne može platiti, a sa normalnim sredstvima za marketing nam to nikada ne bi uspelo", naglasio je Kurt Golovicer, direktor dvorane Štathale u kojoj se održava Evrosong.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track