OSUDILI NAPAD NA ISLAMSKI VRTIĆ: Grad Beč će se boriti protiv svakog ekstremizma!

OGLASILI SE POLITIČARI

OSUDILI NAPAD NA ISLAMSKI VRTIĆ: Grad Beč će se boriti protiv svakog ekstremizma!

Austrija -
"Neverovatna je pomisao da je neko želeo da naškodi i zaplaši decu", izjavili su opštinski odbornici Tanja Veseli ( SPÖ) i Omar Al-Ravi (SPÖ) posle incidenta u Majzlmarktu

BEČ - „Oštro osuđujemo napad na islamski vrtić „Wa-Islamah“ u 15. bečkoj opštini i nećemo tolerisati nikakvo nasilje u Beču“, izjavili su opštinski odbornici Tanja Veseli (Tanja Wehsely, SPÖ) i Omar Al-Ravi (Omar Al-Rawi, SPÖ), povodom bacanja suzavca u dečiji vrtić u Majzlmarktu (Meiselmarkt).

U sredu je nepoznato lice našpricalo suzavac u spreju u prostorijama islamskog vrtića, zbog čega su 20 dece i tri vaspitačice završili u bolnici. Prema njihovim rečima, ovakva vrsta napada je veoma niska.

„Neverovatna je pomisao da je neko želeo da naškodi i zaplaši decu“, dodaju Veseli i Al-Ravi.

Neće olako preći preko incidenta... Gerhard Catlokal predsednik 15. bečke opštine
Neće olako preći preko incidenta... Gerhard Catlokal predsednik 15. bečke opštine

„Veoma je tužno da se kod nas u 15. bečkoj opštini, u kojoj je toliko toga učinjeno za miran suživot, dogodi jedan ovakav incident“, rekao je Gerhard Catlokal (Gerhard Zatlokal, SPÖ), predsednik ove opštine.

Njih troje su naglasili da neće olako preći preko ovog incidenta "ni dozvoliti da nas u Beču ništa deli, ni veroispovest, ni nacionalna pripadnost, ni društveni stalež. Grad Beč bez izuzetka osuđuje svaku vrstu ekstremizma, a počinioci će biti otkriveni“, stoji u zajdeničkom saopštenju Vesele, Al-Ravija i Catlokala.

Podsetimo, dvadesetoro dece i tri vaspitačice iz vrtića u Majzlmarktu (Meiselmarkt) u 15. bečkoj opštini, prebačeno je u sredu u bolnicu zbog disajnih problema koje je izazvao suzavac u spreju. Deca su po hitnom postuku prevezena na pregled pošto su oko 16 sati počela da se guše, kašlju i kijaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track