PUŠAČI PAZITE, POSTAJE OZBILJNO: Još jedan Bečlija tuži komšije jer puše u svom stanu!
Foto: Dr Kurir

Novi trend u Austriji

PUŠAČI PAZITE, POSTAJE OZBILJNO: Još jedan Bečlija tuži komšije jer puše u svom stanu!

Austrija -
Pošto žalba kućnom savetu, kao i drugim državnim instituacijma nije donela nikakvu promenu, on je odlučio da slučaj izloži sudu

BEČ - Bečlija kojem je sud zabranio da puši u sopstvenom stanu izgleda neće biti jedini takav slučaj u Austriji! Sada je i njegov sugrađanin Valentin W. odlučio da tuži komšije koje su mu, kako kaže, pušenjem ugrožavale zdravlje!

"Noćima sam kašljao i gušio se! Od dima cigareta nisam mogao da spavam!“, kaže Valentin W. i dodaje da je nepušač, ali da su lekari ustanovili da su njegove tegobe nastale od duvanskog dima.

Stanari u stanu ispod njegovog danonoćno su, tvrdi on, pušili i narušavali mu zdravlje.

"Prozor im je uvek bio otvoren, pa bi mi čak i prilikom luftiranja stan smrdeo na cigarete“, izjavljuje Valentin V. Pošto žalba kućnom savetu, kao i drugim državnim instituacijma nije donela nikakvu promenu, on je odlučio da slučaj izloži sudu. Prvo ročište je 17. aprila.

On kaže da se ovim ne bori samo za sebe i zahteva da se uvede pravo za “nepušačke stanove i pravne regulative o pušenju u prostorijama”.

Podsetimo, Opštinski sud u Beču zabranio je jednom stanovniku austrijske prestonice da puši u sopstvenom stanu jer je dim smetao komšijama koje su ga prijavile.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track