SKINULI GA SA KROVA: Čovek pretio da će pobiti porodicu, pa sebe!
Foto: Printscreen Krone.at/Markus Tschepp

USPEŠNA AKCIJA POLICIJE

SKINULI GA SA KROVA: Čovek pretio da će pobiti porodicu, pa sebe!

Austrija -
Zbog akcije policije i spasilačkih timova saobraćaj u delu Salcburga bio je u prekidu dok čovek (39) nije pristao da siđe sa krova

SALCBURG - Jutros je u Salcburgu potpuno obustavljen saobraćaj na raskrsnici Ignac-Harer-štrase Ignaz-Harrer-Straße zbog pretnji jednog čoveka (39) da će se baciti sa krova zgrade.

Kako piše Krone cajtung čovek je najpre pozvao vatrogasnu stanicu preteći preko telefona da će pobiti porodicu. On se po završenom pozivu popeo na vrh jedne zgrade u Gasverkgase (Gaswerkgasse) preteći da će skočiti i ubiti se. Odmah su obavešteni policija, vatrogasci, volonteri Crvenog krsta i stručnjaci pregovaračkog tima. Ubrzo su na lice mesta stigli i specijalci Kobre.

Okolne ulice su blokirane, kako ne bi došlo do povređivanja građana, a vatrogasci su odmah aktivirali veliki vazdušni jastuk. Pregovarački tim je uspeo da posle višesaatnih pregovora nešto šre 9 sati, ubedi čoveka da siđe sa krova.Prema pisanju štampe ovaj tridesetdevetogodišnjak je i ranije pretio ženi , što je ona međutim demantovala.

Portparol policije Irena Štaufer (Irene Stauffer) izjavila je da niko od članova porodice nije povređen, a istraga će pokazati pozadinu i motive ovog incidenta.

(Priredila V. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track