ŠTRAHE: Građani će biti bezbedniji kada ja budem gradonačelnik Beča!
Foto: Www.hcstrache.at

Krimional u prestonici Austrije u porastu

ŠTRAHE: Građani će biti bezbedniji kada ja budem gradonačelnik Beča!

Austrija -
Hajnc -Kristijan Štrahe, lider FPÖ zahtevao da se u Beču zaposli još 1.500 policajaca jer je drastično porastao brok krivičnih dela u glavnom gradu

BEČ - Broj krivičnih dela u Beču povećao se za 31,24 odsto u periodu od 1996. do 2013. godine. Polovina svih krivičnih dela izvršena je u Beču i sa 162.000 je porastao na do brojke od 212.500.

„Brojke govore same za sebe. Umesto da poveća broj policajaca, ministarka unutrašnjih poslova Johana Mikl-Lajtner (Johanna Mikl-Leitner) i dalje tvrdi da otvaranje prema istoku, a ni šengenski sporazum nisu razlog većed kriminala u zemlji“, kaže Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache), predsednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ).

Štrahe je već nekoliko puta zahtevao da se u Beču zaposli još 1.500 policajaca. On je dodao da Bečlije imaju pravo da se u osećaju sigurno u svom gradu, a da je to upravo moguće jedino ako ima dovoljno policajaca, a ne da se njihov broj smanjuje, a policijske stanice zatvaraju.

Štrahe je dodao da će se posle sledećih izbora, i sa njim na mestu gradonačelnika, po pitanju bezbednosti građana mnogo toga u Beču promeniti.

„Gradonačelnik Mihael Hojpl (Michael Häupl) morao je da pokaže više odlučnosti u ovom slučaju, a ne da podlegne pod pritiskok Ministarstva unutrašnjih poslova“, rekao je Štrahe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track