BAJDEN U SRBIJI: Izražavam saučešće svima koji su izgubili voljene u NATO intervenciji
Foto: Marina Lopičić

BAJDEN U SRBIJI: Izražavam saučešće svima koji su izgubili voljene u NATO intervenciji

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik SAD Džozef Bajden uputio je saučešće svim porodicama koje su izgubile nekoga u NATO intervenciji 1999. godine.

"SAD i Srbija, naravno, ne slažu se oko svakog pitanja, ima mnogih ožiljaka i rana koje su žive iz 90'ih godina, ali ja se nadam da ćemo peduzeti korake i da će to uciniti druge nove generacije, te da će ceo region biti obeležen ekonomskim rastom", izjavio je Bajden.

Veoma cenim vašu izjavu da ćete preuzeti odgovornost za ono što je pogrešno rađeno u prošlosti, dodao je obraćajući se Vučiću, uz nadu da će to uraditi i druge zemlje u regionu."

I to je važan korak ka izlečenju", poručio je Bajden, a onda dodao: "Hteo bih da izrazim saučešće svim porodicama koje su izgubili svoje voljene u NATO kampanji".

On je dodao da je samo nekoliko meseci nakon što je Barak Obama izabran za predsednika 2009. bio u Srbiji objasnivsi da je to bio izraz želje SAD da pokažu privrženost Srbiji i ljudima u regionu i jačanju odnosa dve zemlje.

"I zbog istih razloga sam danas ovde. Jedina razlika od tada je što smo postali još bliži prijatelji", rekao je Bajden na konferenciji za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track