Nemili događaj u naselju Šangaj

BEZ KORPE MEĐU DECU: Rotvajler napao malu Dejanu na igralištu

Srbija

Autor:

Pas je devojčicu (6) izgrebao po leđima i ujeo za ruku. Slučaj je prijavljen komunalnoj inspekciji i policiji

rotvajler

Ilustracija (Foto: Kurir)

NOVI SAD - Rotvajler, kojeg su vlasnici doveli na dečje igralište bez zaštitne korpe, napao je šestogodišnju devojčicu Dejanu Pavlović u novosadskom naselju Šangaj.

Pas je devojčicu izgrebao po leđima i ujeo za ruku. Slučaj je prijavljen Komunalnoj inspekciji, kao i policiji koja će utvrditi sve detalje incidenta. "Kada prikupimo sve informacije, uključujući izjave osumnjičenog, oštećenih i svedoka, kao i lekarski nalaz, protiv vlasnika psa biće podneta krivična prijava za delo koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti", kaže Mileva Tomić, portparolka novosadske policije.

Dejanina majka Marijana, kaže da je i dalje u šoku. "Ćerkica mi je ispričala da je na igralištu bilo desetak dece kada su komšinica, njen suprug i njihova ćerka došli sa psom. Seli su na klupu i držali su ga na povocu. Deca su se tu igrala, dobacivala se loptom i u jednom trenutku lopta je odletela prema psu", kaće ona i dodaje da je njena ćerka tada potrčala da uzme loptu. "Kako mi je Dejana rekla, u tom trenutku pas se otrgao i skočio na nju. Najpre ju je izgrebao po leđima, a zatim je ujeo za ruku. Ona je pala na zemlju, počela da plače i vrišti. Vlasnica ga je odvukla od Dejane, polila joj je ranu vodom, rekla da to nije ništa i otišla kući. Ostavila je moju ćerku da leži na igralištu, nije joj čak ni pomogla da dođe kući. Druga deca koja su bila tu su je dovela", kaže majka.

U Urgentnom centru Dejani su ustanovljene ogrebotine na leđima i ujed na desnoj nadlaktici, a u Pasterovom zavodu je dobila vakcinu protiv tetanusa.

Vlasnica psa: Svakome može da se desi

Valentina Đerđ, vlasnica psa, kaže da nije njena krivica što je devojčica napadnuta. "Decu sam nekoliko puta opomenula da ne prilaze psu, ne znam zašto mu se ona približila. Inače mu stavljamo korpu, ali tada je bio bez nje. Svakome to može da se desi i šta ja sada da radim?", kaže ona.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (110)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Maja

  Maja

  Ova osoba ocigledno ima ozbilne probleme.Prvo, dovela je krvolocnog psa na decije igraliste,ostavila je dete od 6 godina koje je taj pas ugrizao i otisla!!!??? A onda daje ovako nenormalne izjave...."sta ja sada da radim?" Pa samo da snosis posledice ,jer je tvojom gluposcu i bezobrazlukom povredjeno malo dete kome nisi htela ni da pomognes...pod ... više hitno da reaguje tuzilac i da ovakve osobe budu krivicno gonjene.

  87 Odgovori 
 • smoker

  smoker

  Sta sada da radis???? Sram te bilo! Zbog incidenta (nemarnosti) 3 godine u zatvor (za primer drugima), milion dinara odstete detetu, a zbog te tvoje bahate izjave "svakome moze da se desi, sta ja sada da radim..." (znaci krajnje bezobrazno i bezobzirno) jos godinu dana u nekom KPZ-u!!!

  85 Odgovori 
 • Dejan

  Dejan

  Kako je nije sramota da ostavi dete da lezi i da ode kuci. Kakva je to zena i majka, bezdusna, zla i da na kraju kaze moglo je svakom da se desi. Sta ce besan pas na decijem igralistu, jer treba tu da se seta? Strasno zeno treba da te bude sram i stid. Zgrozen sam ponasanjem te zene.

  82 Odgovori 

Poslednji komentar

 • slavko ilic

  slavko ilic

  Uzas.

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Za Srbiju je veoma važno pitanje prava i položaja nacionalnih manjina i njihova integracija u društvo Maja Gojković predsednica Narodne skupštine

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!