BRUKA NA ZVEZDARI: Ako nemate 50 dinara lekari vas neće primiti!
Foto: Facebook Printscreen

I ovo se dešava u Beogradu

BRUKA NA ZVEZDARI: Ako nemate 50 dinara lekari vas neće primiti!

Beograd -
Mnogi od pacijenata se šokiraju kada ugledaju ovakav preteći natpis da moraju kod sebe imati tačno 50 dinara u sitnišu ili neće videti svog izabranog lekara iako imaju već zakazan pregled, što je kod nekih korisnika izazvalo bes

BEOGRAD – Na društvenoj mreži Fejsbuk pojavila se slika koja je prema tvrdnji autora nastala u Domu zdravlja na Zvezdari, gde na šlateru za prijem knjižica piše obaveštenje pacijentima da pripreme sitan novac za participaciju, jer ako ga ne budu imali, neće biti primljeni na već zakazani lekarski pregled.

Veliki broj ljudi, a posebno stariji sugrađani koji dolaze po lekove, zakazanu terapiju ili na lekarski pregled se bune kada ugledaju ovakav natpis “ pripremite sitan novac 50. din, ako nemate nećete biti primljeni”.

" Pitam sestru na šalteru kako može da zahteva ovako nesto? Šta ako izlazim iz auta i nemam sitno? Zar nije njena dužnost da ima kusur ako već ona meni naplaćuje? Drsko mi je odgovorila da joj se može, napisala je jedna od pacijentkinja na svom Fejsbuk statusu.

Posle objave fotografije usledio je veliki broj komentara na ovu sliku, pa između ostalog jedna od komentatorki napisala je:

" Po kratkom postupku u tri lepe i uđeš kod lekara bez ičega,pa da vidim ko će da me izbaci!!!!

Mnogi od pacijenata se šokiraju kada ugledaju ovakav preteći natpis da moraju kod sebe imati tačno 50 dinara u sitnišu ili neće videti svog izabranog lekara iako imaju već zakazan pregled, što je kod nekih korisnika izazvalo bes jer mnogi to i ne znaju, dok ne pristupe šalteru da predaju knjižice.

Zanimljivo da se slična situacija ali ovaj putu u gradskom prevozu dogodila početkom jula ove godine. Naime u vozilima javnog prevoza pojavila su se obaveštenja putnicima da spreme tačan iznos za kartu ako je kupuju u vozilu, ili da spreme novčanicu od 200 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track