ČISTKA: Otkaz za 100 kontrolora bus-plusa

Oslabila provera karata

ČISTKA: Otkaz za 100 kontrolora bus-plusa

Beograd -
Zaposleni koji su proveravali ko poseduje kartu u GSP ostali bez posla, a nadležni neće da kažu zašto su im dali šut-kartu

BEOGRAD - Čistka!Više od sto kontrolora sistema „bus-plus“ ostalo je ovih dana bez posla. Pre toga, plata im je kasnila više od mesec dana, saznaje Kurir.- Nisu nam produženi ugovori o radu bez ikakvog obrazloženja. Samo su nam rekli da više ne radimo - kaže jedna devojka koja je radila kao kontrolor „bus-plusa“.Firma „Apeks solušn tehnolodži“ je krajem 2010. godine u konzorcijumu s firmama „Kentkart“ i „Lanus“ dobila posao prodaje i kontrole karata u javnom gradskom prevozu. Prošle godine „Apeks“ je preuzeo određeni broj kontrolora Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“.U „bus-plusu“ ne žele da kažu koliko je radnika dobilo otkaz, kao ni da li će zapošljavati nove.- Proveravamo sve pritužbe na rad kontrolora. Onima za koje se ispostavi da ne rade svoj posao u skladu s očekivanjima, pre svega u odnosu prema putnicima, ne produžavamo ugovor i na njihova radna mesta zapošljavamo nove - navode u „bus-plusu“, ali nemaju odgovor koliko su kontrolora preuzeli iz GSP. (V. S.)

Beograđani srećni!Vest o otkazu kontrolora obradovala je Beograđane s obzirom na to da su primetili da je kontrola mnogo ređa.- Ranije sam dva puta dnevno doživljavao upad kontrole, čekanja, nerviranja... Sada prođe i po sedam dana da ih ne sretnem. Sada konačno mogu u normalno vreme da krenem na posao, a ne da ustajem 15 minuta ranije zbog njih - priča za Kurir Milan Pavlić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track