VOĐA BALKANSKIH DŽIHADISTA: Nisam likvidiran, živ sam!
Foto: Printscreen Yt

Četvrti mesec borbi za grad

VOĐA BALKANSKIH DŽIHADISTA: Nisam likvidiran, živ sam!

Crna Hronika -
Mudžaheri je u centar pažnje dospeo kada je nožem odrubio glavu sirijskom dečaku i postavio sliku tog zločina na društvene mreže

KOBANI - Posle informacije da je najpoznatiji balkanski džihadista, Lavdrim Mudžaheri ubijen tokom borbi sa kurdskim snagama u Kobaneu, on se oglasio na svom Fejsbuk profilu, navodeći da je živ.

Abu Abdulah Kosovo, kako glasi Mudžaherijev ratni nadimak, napisao je da je čuo glasine o smrti, ali da su one netačne. I dalje se ne zna da li je neko umesto njega postavio ovaj status.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Kurdski izvori su, prethodno, u dva navrata tvrdili da je Mudžaheri ubijen, ali su se te informacije pokazale netačnim.

Mudžaheri je u centar pažnje dospeo kada je nožem odrubio glavu sirijskom dečaku i postavio sliku tog zločina na društvene mreže, nakon čega je usledila opsežna akcija kosovske policije protiv "kačaničke grupe" džihadista.

Lavdrim Muhadžeri iz Kačanika, otišao je u džihad u Siriju i tamo vršio brutalne zločine, objavio je krajem jula prošle godine na Fejsbuku je objavio fotografije kako drži jednog sirijskog mladića i priprema se da mu nožem odseče glavu, a zatim odrubljenu glavu drži u rukama i pozira ispred kamere.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Najpoznatiji kosovski pripadnik ekstremističke organizacije Islamska država, u fokusu medija je bio prethodno u junu prošle godine, jer je objavio fotografiju kako pali kosovski pasoš.

( RTS/Info-ks.net)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track