GAŽENJE DVE DEVOJKE: Sud u Novom sadu nije dobio zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića Sarajevu
Foto: Printscreen YouTube/TV1

Zahtev poslat u petak

GAŽENJE DVE DEVOJKE: Sud u Novom sadu nije dobio zamolnicu za izručenje Sanjina Sefića Sarajevu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Višem sudu u Novom Sadu ni danas nije stigla zamolnica Bosne i Hercegovine za izručenje Sanjina Sefića, koji se sumnjiči da je u Sarajevu 10. oktobra svojim automobilom usmrtio dve devojke nakon čega je prebegao u Srbiju.

Portparol suda Ivana Karapandžić potvrdila je da ni danas do kraja radnog vremena suda zamolnica nije stigla.

Zamolnica BIH za izručenje u petak je prosleđena Srbiji.

Nakon prijema zamolnice u sud, o njoj će će odlučivati krivično vanpretresno veće suda, odnosno utvrđivaće da li su ispunjene sve pretpostavke za izručenje definisane Evropskom konvencijom o ekstradiciji.

Nakon što Viši sud u Novom Sadu da svoje mišljenje o ispunjenosti uslova za izručenje na to rešenje postoji pravo žalbe Apelacionom sudu.U svakom slučaju konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde.

Sefić je, na osnovu međunarodne poternice raspisane po naredbi kantonalnog suda u Sarajevu prošle sedmice priveden Višem sudu u Novom Sadu, koji mu je odredio ekstradicioni pritvor do dva meseca.

Kako prenose mediji, on je osumnjičen da je automobilom kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu prošlog ponedeljka uveče usmrtio dve devojke, a potom pobegao.

Sefić, koji je kako pišu bosanski mediji, od ranije poznat policiji, je sutradan oko 23.45 sata prešao u Srbiju na graničnm prelazu Uvac.

Inače, Bosanska policija je juče uhapsila tri osobe koje se dovode u vezu sa saobraćajnom nesrećom zbog sumnje da su pomogli Sefiću posle izvršenja krivičnog dela.

Kako su preneli tamošnji mediji, uhapšen je A.D. (29) iz Sarajeva, N.S. (28) iz Foče i S.S. (22) iz Sarajeva.U dvorištu porodične kuce N.S, pronađen je automobil "golf 6", koji je prema podacima policije korišćen za izvršenje krivičnog dela, a čiji je vlasnik A.M. iz Sarajeva.

(Foto: Printscreen YouTube/TV1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track