AZOTARA: Uhapšeno troje, oštetili firmu za 180 miliona dinara
Foto: Zorana Jevtić

akcija mup

AZOTARA: Uhapšeno troje, oštetili firmu za 180 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su M. Đ. odgovorno lice "HIP Azotara" Pančevo, P.Đ. bivše odgovorno lica ovog preduzeća i N. P. bivše odgovorno lice Službe održavanja "HIP Azotara", zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da su oni tokom 2015. godine, prekoračivši ovlašćenja i suprotno zahtevu Službe tehničke pripreme i potrebama "HIP Azotara", prihvatili ponudu privrednog društva "K. M. Mont" iz Petrovaradina i nabavili tehnički neprihvatljive cevi, zbog čega je došlo do njihovog pucanja.

Na ovaj način, navodi se u saopštenju, "HIP Azotara" Pančevo oštećena je za 180.621.287 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

Kurir.rs/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Krvničko prebijanje u Borči, Tužilaštvo ostalo nemo na ove snimke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja