STRAVIČNO UBISTVO U RESTORANU NA ADI HUJI! OVE DETALJE NIKO NIJE ZNAO: Pucao sam u kuma jer mi je pretio da će mi ubiti dete!
Foto: Zorana Jevtić

BIO JE DOBAR ČOVEK ALI PREKE NARAVI

STRAVIČNO UBISTVO U RESTORANU NA ADI HUJI! OVE DETALJE NIKO NIJE ZNAO: Pucao sam u kuma jer mi je pretio da će mi ubiti dete!

Crna Hronika -

BEOGRAD - "Zoran Todorović je pretio da će mi ubiti dete. Dolazio je kod mene kući, vadio pištolj na moju majku i brata. Taj pritisak je dugo trajao. Kajem se što je došlo do nemile situacije. Bio sam pod velikim stresom, sateran u ćorsokak". Ovako se u sredu pred Višim sudom branio Beograđanin Aleksandar Jović, kome se sudi za ubistvo kuma u restoranu "Carska ohota" na Adi Huji.

On je optužen da je 8. decembra 2016. kratežom pucao u Todorovića, sa kojim je imao neraščišćene odnose. Jović je radio kao fasader kod Todorovića, koji mu je navodno za to dao "dva stana, deset automobila i oko sto hiljada evra", pišu beogradski mediji.

"Veče pre ubistva, Zoran me je, u društvu nekih momaka, odvezao u stan u nezavršenoj zgradi u Krnjači, gde su me maltretirali. Sramota me je da pričam šta su mi sve radili - rekao je Jović. - Tog 8. decembra došao sam u restoran i prišao njegovom stolu. Pitao me je: "Što si došao?" Odgovorio sam mu: "Gde si kume, došao sam da popijemo kafu". Na to je on rekao: "Možeš samo da mi p... onu stvar, evo sad ću da skinem gaće, pa možeš da se sagneš ispod stola." U tom trenutku sam pucao prema njemu. Puškom, dva puta u telo.

Vratio se i pucao još jednom u glavu

Prema Jovićevim rečima, Todorović je nastavio da mu preti: "Samo da preživim, detetu ću da ti odesečem glavu, j... ti dete." Tada sam se vratio i pucao mu još jednom u glavu - ispričao je optuženi. - U optužnici sam kasnije pročitao da mi je navodno prišla neka žena i rekla "nemoj sine to da uradiš". Ali ja nikoga nisam video...

Na pitanje advokata žrtvine porodice, Borivoja Borovića, kakav čovek je bio Todorović, Jović je odgovorio da je druženje sa njim ranije bilo lepo i da je u jednom momentu on pomogao njegovoj porodici.

"S jedne strane, Zoran je bio problematičan čovek, preke naravi, burno je reagovao i kada su banalne stvari u pitanju, ali bio je dobar čovek",objasnio je okrivljeni.

Jović je dalje odbio da odgovara na pitanja advokata Borovića, jer je, prema njegovom mišljenju, Borović "arogantan". Ipak, nastavio je da odgovara na sudijina pitanja.

"Zoran mi je krstio ćerku 2015. Uzeo sam ga za kuma, jer je bio pozitivna ličnost. Tada nisam znao njegovu istoriju. Šta se desilo s njim u poslednjih šest meseci, da me uzme na zub i preti mojoj porodici, stvarno ne znam" rekao je Jović.

foto: Stefan Jokić/Ilustracija

Joviću je ubrzo pozlilo tokom izlaganja advokata Borivoja Borovića, posle čega je sudsko veće odlučilo da prekine glavni pretrese. Suđenje se nastavlja u februaru.

Predao se

"Hoću samo da istaknem da sam se ja sam predao. U istrazi piše da sam uhapšen. Pozvao sam policiju da dođu kod mene u kuću. Tu su onda pronašli oružje i municiju koju sam im predao", ispričao je Jović.

AdvokatBorović je izneo prigovor ističući da Jović pokušava da ocrni Todorovića, kao i da je njegova odbrana u koliziji sa izjavama brojnih svedoka:

"Pokušava da zavede veće da nije ništa video, ni čuo, kao ni Todorovićeve reči "kume, molim te, nemoj me ubiti" i "molim te, nemoj". Postoji službena beleška da je pucao ranije, tako da se Jović temeljno spremao za to. Ušao je u restoran sa sakrivenim kratežom, što potvrđuju i svedoci.

Porodicu ubijenog potresle su izjave Jovića, za koga ne mogu da veruju da je optužen samo za obično ubistvo.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV) VOZAČI, PAZITE SE! Ovo su 33 lokacije na kojima vas vrebaju nove kamere!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track