Formiran tim za otkirvanje napadača na novinara Davora Pašalića
Foto: Fonet

Četri meseca od napada

Formiran tim za otkirvanje napadača na novinara Davora Pašalića

Crna Hronika -
Veljović je rekao da je otkrivanje i kažnjavanje napadača na novinara Pašalića prioritet u radu policije, kao i utvrđivanju svih okolnosti koje bi pomogle identifikovanju napadača

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova formiraće poseban istražni tim koji će raditi na rasvetljavanju napada na novinara agencije Fonet Davora Pašalića, zaključeno je danas na sastanku direktora policije Milorada Veljovića i predsednika Nezavisnog udruženja novinara Srbije Vukašina Obradovića.

U razgovoru je istaknut značaj otkrivanja počinilaca ovog zlodela i postignuta je saglasnost oko dodatnog angažovanja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova na utvrđivanju svih okolnosti koje bi pomogle identifikovanju napadača.

Obradović je istakao da taj slučaj ima i širi značaj jer bi se otkrivanjem i kažnjavanjem počinilaca uputila jasna poruka javnosti da niko ne sme bez posledica da ugrožava bezbednost novinara, saopštio je NUNS.

Veljović je rekao da je otkrivanje i kažnjavanje napadača na novinara Pašalića prioritet u radu policije. Pašalić je napadnut u noći 3. jula u blizini svog stana dok se vraćao sa posla.

Njega su u novobeogradskom bloku 23 napala trojica mladića koja su mu tražila novac.

Kada je odbio da im preda novac brutalno su ga pretukli, vređajući ga da je ustaša. Isti huligani su ga nešto kasnije ponovo pretukli.

Pašalić je u napadu zadobio posekotine i podlive po glavi, licu i usnoj duplji, polomljena su mu dva zuba i zadobio je modrice po telu, što je ustanovljeno na Vojnomedicinskoj akademiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track