GODIŠNJICA UBISTVA MARKA IVKOVIĆA: Jagoda, nikada te nećemo zaboraviti
Foto: Saša Pavlić

Odata počast

GODIŠNJICA UBISTVA MARKA IVKOVIĆA: Jagoda, nikada te nećemo zaboraviti

Crna Hronika -
Na pomen stradalom navijaču Zvezde došlo više od stotinu „delija“, među kojima i nekolicina onih koji su kobne noći bili sa Ivkovićem u Istanbulu

BEOGRAD - Na Novom bežanijskom groblju juče je održan godišnji pomen Marku Ivkoviću (25), navijaču Crvene zvezde, koji je pre tačno godinu dana ubijen u Istanbulu kada su grupu „delija“ napali navijači turskog Galatasaraja.Pored najuže porodice i bliskih prijatelja, počast nedužno stradalom mladiću odalo je i više od sto navijača Crvene zvezde, kao i funkcioneri ovog kluba Dragan Džajić, Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović.Dok je sveštenik držao opelo, Markova majka Rosa nepomično je stajala kraj sinovljevog groba prekrivenog cvećem i vencima.- Sine Marko, gde ću bez tebe - jedva je izgovorila majka, dok je uplakanih očiju grlila spomenik i ljubila Markovu sliku.

Prijateljstvo... Markova drugarica poslednja se oprostila
Prijateljstvo... Markova drugarica poslednja se oprostila

Suze majke Rose

Njene suze i jecaji nikoga nisu ostavili ravnodušnim.- Jagodu nikada nećemo zaboraviti, ali njegovoj majci je najteže - rekao je jedan od Zvezdinih navijača, koji je kobne noći bio u Istanbulu.Nakon što su se svi razišli, kod groba je ostala jedna devojka.- Marko je bio kulturan, miran i povučen dečko. Završavao je fakultet u Novom Sadu i imao planove za budućnost. Mnogo mi nedostaje. Pamtiću ga kao najbolju osobu koju sam do sada upoznala - rekla nam je uplakana devojka, objašnjavajući da je bila Markova drugarica.
Odali poštovanje... Džajić i Terzić bili na Markovom grobu
Odali poštovanje... Džajić i Terzić bili na Markovom grobu

Osuđen na 25 godina

Podsetimo, Marko Ivković ubijen je nedaleko od hale Abdi Ipekči 21. novembra prošle godine, na dan odigravanja košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda u Istanbulu.Nožem ga je usmrtio navijač turskog kluba Kadri Aktaš, koji je zbog toga pre mesec dana osuđen na 25 godina zatvora.

Porodica izbegla iz HrvatskeDOBIO NADIMAK PO JAGODINIMarko je pred smrt završavao Geodetski fakultet u Novom Sadu. Iza sebe je ostavio majku i sestru, a otac mu je poginuo tokom rata u Hrvatskoj. Porodica Ivković je iz Hrvatske izbegla u Srbiju, gde su se naselili u Jagodinu. Nekoliko godina kasnije prešli su u Beograd, a Marko je zbog grada iz koga je došao dobio nadimak Jagoda. Inače, na dan kada je mučki ubijen, Ivković je saznao da treba da postane ujak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track