KAFA U MAJU KOŠTA 1,2€, A U JUNU PODIGNU NA 4€! Ovo su cene na crnogorskom primorju: Od ovog datuma sve poskupljuje
Foto: RINA

SKUPO

KAFA U MAJU KOŠTA 1,2€, A U JUNU PODIGNU NA 4€! Ovo su cene na crnogorskom primorju: Od ovog datuma sve poskupljuje

Društvo -

U susret letnjoj sezoni cene na crnogorskom primorju su se drastično promenile.

Naime, kako kažu meštani Budve tokom prošle sezone vlasnici ugostiteljskih objekata, ali i marketa, su toliko podigli cene da mnogi turisti su odustajali od svojih aranžmana i nadaju se da ove sezone neće biti tako.

- Prošle sezone nije bilo normalno šta su uradili. Kafa ispod četiri evra nije mogla da se nađe, a toalet papir ispod 5 evra je bio misaona imenica. Ove godine se dosta ulaže u sređivanje cele Budve, kao i glavnog šetališta, tako da se nadamo da će sadašnje cene da se održe tokom cele sezone - rekla je za Informer Slavica M.

Kakve su cene po crnogorskim marketima?

Iako je poznato da manji marketi u jeku sezone znaju da podignu svoje cene, trenutno u predsezoni cene su krajnje korektne. Tako da za troslojni toalet papir (10 rolni) morate izdvojiti 2,8 evra, a za prašak za veš od 9 kilograma 5,25 evra.

Budva
foto: RINA

Takođe, omekšivač od 2 litre se može naći za 1,5 evro, dok su velika pakovanja vlažnih maramica manje od evro. Cena hleba se kreće od 0,25 do 0,5 evra, dok je cena košarice jagoda 4 evra. Cena voća i povrća zavisi od mesta na kome kupujete, tako da za kilogram krušaka u marketu morate izdvojiti 4 evra, dok na pijaci 2,5 evra.

Cene po ugositeljskim objektima

Kako navode meštani, u predsezoni ugostiteljski objekti znatno spuste cene, a nakon sredine juna je drastično podignu. Tako da za kafu sada morate izdvojiti 1,2 evra, dok u sezoni se taj iznos podigne na 4 evra.

Takođe, porodični ručak koji podrazumeva čorbu, glavno jelo i dezert za četiri osobe sada košta od 20 do 30 evra, dok u sezoni u nekim restoranima premašuje 100 evra, što košta kao noćenje u hotelskom smeštaju.

Kurir.rs/ Informer/ A. K.

Bonus video:

07:29

ALEKSANDAR SENIČIĆ O LETOVANJU SRBA I NAJATRAKTIVNIJIM DESTINACIJAMA ZA LETOVANJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track