Ljuba Tadić: Izašao sam iz bolnice da se oprostim od Maje!
Foto: Dragana Udovičić

Sahranjena sestra poznatog glumca

Ljuba Tadić: Izašao sam iz bolnice da se oprostim od Maje!

Crna Hronika -
Tragedija Maja Tadić (57) ispraćena u uskom krugu porodice i prijatelja. Od kolega glumaca došao jedino Milan Caci Mihailović

BEOGRAD - Maja Tadić (57), sestra glumca Ljubivoja Tadića, koja je tragično nastradala u požaru u njihovom porodičnom stanu na Vračaru, sahranjena je juče na Novom groblju u Beogradu.Sahrani je prisustvovao mali broj ljudi, a od kolega glumaca jedino je došao Milan Caci Mihailović. Ljuba Tadić, sa suprugom Anđelkom Milivojević Tadić i ćerkom, prvi put se u javnosti pojavio nakon tragedije. Podsetimo, glumac je zadobio teške opekotine dok je nepokretnu sestru pokušavao da izvuče iz stana u plamenu.

Oproštaj... Pogrebna povorka
Oproštaj... Pogrebna povorka

Govor sveštenika- Teško mi je. Pušten sam iz bolnice dan ranije da bih mogao da sahranim sestru, ali ću već danas morati da se vratim na previjanje. Osećam se bolje, opekotine koje su bile ozbiljne polako prolaze. Imao sam čak i unutrašnje opekotine, koje su veoma teške, ali su uspešno sanirane. Majka mi je sada u mnogo boljem stanju nego ranije - ispričao nam je poznati glumac, koji juče nije smogao snage da govori o drami koja se događala u noći 17. jula.Prijatelji porodice Tadić juče su u neverici odmahivali glavama.- Sećam ih se kad su se kao deca igrali. Strašno kakva ih je tragedija zadesila. Jadan Ljuba, sve je dao da spase Maju, ali nije joj bilo suđeno - šaputao je jedan stariji prijatelj porodice Tadić.U dirljivom govoru od Maje se oprostio sveštenik.- Maja je bila dete iz doma kulture i umetnosti. Svojim vrlinama ona je postala dete boga i ljudi, a na ovako čudan način otišla je od nas - rekao je sveštenik.

Odao počast... Milan Caci Mihailović
Odao počast... Milan Caci Mihailović

Sveća uzrok požaraPodsetimo, stan porodice Tadić, na uglu ulica Koče Kapetana i Makenzijeve, izgoreo je pre dve nedelje kada je, kako se sumnja, sveća zapalila krevet. Maja Tadić, koja je bila nepokretna, nalazila se u sobi u kojoj je požar izbio. Ljubivoje je uleteo u buktinju i pokušao da spase sestru, ali zbog ogromne vatre i dima nije uspeo. U požaru je teško povređena i njegova majka Mirjana. Prema rečima komšija, Tadići su dve godine živeli bez struje i u veoma lošim uslovima.

Majka se oporavljaJOŠ DVA MESECA U BOLNICIPrijatelj porodice Tadić kaže da je glumac mnogo potresen zbog tragedije i da ni sa kim nije govorio o onome što se dogodilo kobne noći.- Jedino nam je rekao da mu se majka oporavlja, ali da će još bar dva meseca morati da provede u bolnici - rekao je naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track