MONSTRUM IZ LJUBOVIJE PRIZNAO MAJCI: Ubio sam dvojicu, moram u policiju!

OTKRIVAMO: Miroslav Matić se predao

MONSTRUM IZ LJUBOVIJE PRIZNAO MAJCI: Ubio sam dvojicu, moram u policiju!

Crna Hronika -
Osumnjičeni za dvostruko ubistvo u Padinskoj skeli pobegao u rodno selo, a onda rekao majci šta je uradio. Potom sa ocem otišao u policiju

LJUBOVIJA - Moram da idem u policiju da se prijavim, ubio sam ljude! Ovim rečima se majci Zorici obratio Miroslav Matić (32) iz sela Donja Bukovica kod Ljubovije, osumnjičen za dvostruko ubistvo u Padinskoj skeli. Matić se nakon ovih reči, u pratnji oca Milorada, predao policiji u Ljuboviji i priznao zločin.Kako je utvrđeno, nakon što je hicima iz automatske puške ubio taksistu Ćiru Treneskog (41) iz Borče, a potom i sveštenika Miroslava Čvorovića (39) iz Padinske skele, Matić se vratio u rodno selo, a posle nekoliko sati majci je rekao šta je uradio.Policajci zbunjeni- Majci je kazao da mora da ide u policiju i preda se jer je ubio dvojicu ljudi. Roditelji su mu bili u šoku. Nije im rekao šta ga je nateralo na zločin. Onda je sa ocem seo u „jugo“, koji je uzeo od ubijenog Čvorovića, i odvezao se u policiju u Ljuboviji - priča naš dobro obavešteni izvor.

Miroslav Čvorović
Miroslav Čvorović

Matić je odmah rekao šta je uradio.- Ušao je u policiju i rekao: „Ja sam pobio ljude, evo vam puška i auto.“ Policajci su bili u neverici, prvo su mislili da je u pitanju neka šala, a ubrzo su shvatili da govori istinu. Posle dobrovoljne predaje policajci su mu stavili lisice, a potom su inspektori pretresli njegovu kuću u Donjoj Bukovici. Matić nije znao da kaže zašto je pobio te ljude - kaže naš sagovornik.

Strašno... Taksista Treneski stradao ni kriv ni dužan
Strašno... Taksista Treneski stradao ni kriv ni dužan

U Donjoj Bukovici nadomak Ljubovije svi su šokirani zbog svirepog zločina koji je počinio Matić. Njegovi roditelji su od trenutka kad je priznao ubistva pod tabletama za smirenje, a u kuću im neprestano dolaze rođaci i prijatelji pokušavajući da ih uteše.Drogirao se- Svi smo zaprepašćeni zbog ovoga što je Miroslav uradio, niko nije verovao da je spreman da ubije nekoga. Naša deca su odrasla sa njim i nikad ne bih ni pomislila da je u stanju da ovako nešto uradi. Ko zna šta mu je bilo u glavi. Često je dolazio u selo pošto nije imao stalan posao, ali nije pravio neke probleme niti se svađao. Ne znam kako će njegovi roditelji ovo preživeti - kažu za Kurir Mitrovići, prve komšije Matića.Pojedini meštani sela navode da su čuli da je Miroslav u poslednje vreme imao problema sa drogom i da je često pozajmljivao novac od poznanika. U policiji u Ljuboviji saznajemo da, osim kafanskih tuča, Matić nije bio poznat policiji po krivičnim delima niti je imao dosije.

Radio u RusijiBAVIO SE GRAĐEVINOMMatić je u poslednje vreme živeo na relaciji Beograd-Donja Bukovica. Bavio se građevinom, a pošto nije imao posla, pre mesec dana je otkazao stan u Kotežu i preselio se kod sestre i zeta u Padinsku skelu, kod kojih je boravio dok je obavljao građevinske poslove. Ranije je radio u Rusiji i Pirotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track