NA GRANIČNOM PRELAZU BATROVCI: Carinici otkrili veću količinu droge u reduktoru automobila
Foto: Carina

Pronašli oko pet kilograma

NA GRANIČNOM PRELAZU BATROVCI: Carinici otkrili veću količinu droge u reduktoru automobila

Crna Hronika -

Carinici su u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Batrovci danas otkrili veću količinu droge skrivenu u reduktoru jednog automobila. Kako droga još nije izvađena i izmerena, za sada se pretpostavlja da je reč o oko pet kilograma heroina, saopšteno je iz Uprave carina.

Slučaj je zanimljiv, jer je droga skrivana na vrlo neobičnom mestu, ali je zahvaljujući skeneru koji poseduje carinska služba i upornosti samih carinika, ipak sprečen pokušaj njenog krijumčarenja, navodi se u saopštenju.

Na izlazu graničnog prelaza Batrovci, gde je tokom sezone saobraćaj pojačan, ali su zato pojačane i kontrole, pojavio se tokom dana i automobil ''Mercedes ML'' vranjanskih registarskih oznaka. U njemu su se nalazila dva srpska državljanina, albanske nacionalnosti, koji su se po sopstvenoj izjavi, uputili u Švajcarsku.

Vozač, 30-godišnjak i njegov 48-godišnji suvozač, neprekidno su tvrdili da u automobilu nema ničega što bi podlegalo kontroli.

Carinici su pak, odlučili da provere svoje sumnje, pa su uputili vozilo na pregled skenerom a analizom slike utvrđeno je da postoje nepravilnosti u predelu oko menjača, zbog čega je automobil pod pratnjom sproveden do Šida gde je detaljno pregledan.

Foto: Carina
Foto: Carina

Tada je potvrđeno da se u reduktoru nešto nalazi, jer je na kanalu garaže u kojoj je vršen pregled, utvrđeno da prednji pogon kod vozila ne radi.

Otvorivši deo predviđen za reduktor, carinici su ugledali paketiće obmotane selotejp trakom, što je karakteristično za krijumčarenje heroina, navodi se u saopštenju.

Prema prvim procenama u prostor te veličine moglo je da stane oko 15 kesica od po 300 grama droge, ali će konačna težina, kao i vrsta droge biti poznati nakon uviđaja koji treba da obave policija i tužilac, navedno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track