"SANJALA SAM GA I PRVI PUT MI SE OBRATIO U SNU MOJ BRAT" Sestra ubijenog čika Dragana iz "Ribnikara" za Kurir o bolu bez kraja!
Foto: Nenad Kostić, Privatna arhiva

godišnjica masakra

"SANJALA SAM GA I PRVI PUT MI SE OBRATIO U SNU MOJ BRAT" Sestra ubijenog čika Dragana iz "Ribnikara" za Kurir o bolu bez kraja!

Crna Hronika -

Radica Vlahović, sestra ubijenog radnika obebeđenja i čuvara osnovaca u OŠ "Vladislav Ribnikar," Dragana Vlahovića (53), godinu dana posle tragedije, u razgovoru za Kurir podelila je neopisivu bol i tugu koju oseća i danas kao prvog dana kada je do nje došla tragična vest da joj je brat stradao na radnom mestu koje je voleo i gde je bio voljen.

Dragan Vlahović, za decu i sada celu Srbiju - čika Dragan, imao je 53 godine kada se tog kobnog 3. maja 2023. godine vreme na momenat zaustavilo za sve.

pucnjava, Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar, Dragan Mile Vlahović, Dragan Vlahović
foto: Printscreen/Facebook

Čovek koji je znao svako dete ponaosob, i to ne samo po liku, nego imenu i prezimenu, pamtio je svakog osnovca koji je prošao kroz "Ribnikar", ono šta nose u duši, muke sa kojima se susreću tokom školskih dana, dečije ljubavi među ovim malim, a velikim ljudima. Pozdravljao je i otpozdravljao profesore, direktora, a tako i roditelje koji su dovozili svoju decu u školu.

- Deca su ga obožavala, a i Dragan je voleo svu decu podjednako, znao je svakoga po imenu i prezimenu. Nama je bilo teško, i danas je, ali i biće zauvek, iako život mora da se nastavi dalje zbog onih koji su tu još uvek, ne prođe dan, a da ga se ne setimo i ne spomenemo - ispričala je Radica.

Uz čika Dragana i njegov stav, ostaće zauvek upamćeni i epiteti kao što su "anđeo" i "čuvar", zbog poverenja koje je sa lakoćom dobio od dece, ali i od odraslih, postao je tako simbol čiste dobrote, neretko danas viđene u svetu surovih i praznih priča, jedno je sigurno - priča o anđelima i njihovom čuvaru iz "Ribnikara" zapisana ujedno kao moćni i tragični simbol dobrote velikih ljudi.

Porodice oštećene dece, Viši sud u Beogradu, OŠ Vladislav Ribnikar, Vladislav Ribnikar
foto: Nenad Kostić

Sestra velikog čika Dragana za njega je umela da kaže kako je njen brat bio neponovljiv, vedrog duha i uvek raspoložen, a takvog ga, prema njenim rečima, i pamti.

- Mnogo mi je teško što ga više nema, iako sve činim da sačuvam sećanje na njega. Sanjala sam ga nekoliko puta, ali nedavno prvi put mi se u snu obratio moj brat, koliko god mi je srce bilo puno zbog toga, toliko me je i obuzimala tuga što ga nema - rekla je Radica potresnim tonom i dodala

- U san mi je došao raspoložen, kao što je uvek i bio, ušao je na vrata i rekao mi: "Pa gde je dobro jutro, gde je naša kafa", neopisivno mi je bilo teško kada sam se probudila i kada me pokosio stvarni svet u kojem njega nema, ali odmah to jutro skuvala sam kafu i otišla na bratovljev grob - kroz suze je govorila sestra junaka škole na Vračaru.

1 / 7 Foto: Mondo Stefan Stojanović

Podsetimo, 3. maja navršava se tačno godinu dana otkako su nas, pored čika Dragana, napustili i anđeli Ana Božović, Ema Kobiljski, Sofija Negić, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Katarina Martinović i Adriana Dukić.

Njihovim odlaskom deset porodica zauvek je zavijeno u crno, a samo oni znaju ukus tuge i boli koja ih razara svakim danom.

Podsetimo, Dragab Vlahović ubijen je na svom radnom mestu, na ulazu u školu. On je bio prva žrtva dečaka ubice, koji je 3. maja 2023. godine u školu došao naoružan očevim pištoljima. Dragan nije uspeo da ga spreči da uđe u učionici i počini zlo kakvo Srbija ne pamti. Tog dana je dao svoj život pokušavajući da sačuva živote nevine dece. Nažalost, prvi put nije uspeo da zhaštiti svoje voljene đake.

Bonus video:

05:47

Vladislav Ribnikar, godišnjica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track