NEUSPELO FINGIRANJE: Uhapšenom socijalisti Novakoviću zvali hitnu pomoć i pre nego što mu je pozlilo
Foto: Kurir štampano

Novi obrt u aferi

NEUSPELO FINGIRANJE: Uhapšenom socijalisti Novakoviću zvali hitnu pomoć i pre nego što mu je pozlilo

Crna Hronika -
Očekuje se supervizija zdravstvenog stanja Novakovića od strane neutralnih lekara izvan niškog Kliničkog centra a u medjuvremenu se istražuje ko je to bio "toliko vidovit" pa je unapred znao da će Novakoviću pozliti, pozivajjući Hitnu pomoć pre istražnih organa

NIŠ - Niška korupcionaška afera u kojoj je zbog zloupotrebe službenog položaja uhapšen Igor Novaković, bivši direktor ,,Jugoistoka,, Niš,aktuelni lider niških socijalista (predsednik Okružnog odbora SPS), dobila je novi obrt.

Zbog navodnog iznenadnog pogoršanja zdravstvenog stanja Novaković je hitno prebačen na Kardiološku kliniku niškog Kliničkog centra. Možda to ne bi bilo neuobičajeno da njegovom zbrinjavanju nije predhodila farsa Hitne pomoći.

Sanitet Hitne pomoći sa medicinskom ekipom došao da zbrine Novakovića u Kazneno popravni dom u Nišu. Medjutim, ekipa je dobila odgovor da Novaković nije u KPZ. Na insistiranje lekara da preuzmu Novakovića, pošto je navodno u teškom stanju, usledilo je pitanje straže u KPZ ko je zvao sanitet ali to niko nije znao. Proverena je policija, provereno je Tužilaštvo ali niko nije potvrdio da je pozvana Hitna pomoć.

Novaković je u vreme dolaska saniteta u KPZ bio na saslušanju u Višem tužilaštvu u Nišu. Lekari su ga preuzeli tek kada je vraćen u KPZ gde je u policijskom pritvoru.

Čitava farsa je stvorila sumnju da je reč o fingiranoj intervenciji kako bi Novaković izbegao zatvor i eventualno povukao u svom iskazu još nekog za sobom iza rešetaka.

Policija intenzivno proverava čitavu aferu i očekuje se supervizija zdravstvenog stanja Novakovića od strane neutralnih lekara izvan niškog Kliničkog centra a u medjuvremenu se istražuje ko je to bio "toliko vidovit" pa je unapred znao da će Novakoviću pozliti, pozivajući Hitnu pomoć pre istražnih organa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track