Optuženi promenio iskaz: Ubio sam taksistu, posvađali smo se zbog moje puške!
Foto: Kadic

Preokret

Optuženi promenio iskaz: Ubio sam taksistu, posvađali smo se zbog moje puške!

Crna Hronika -
Matić je optužen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Više tužilaštvo predložilo je da mu bude produžen pritvor

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Miroslava Matića (32) iz Ljubovije zbog sumnje da je 12. marta u naselju Glogonjski rit iz automatske puške ubio vozača „Pink taksija“ Ćiru Treneskog (41), a potom i sveštenika Miroslava Čvorovića (39).Matić je, podsetimo, dva dana posle zločina pronađen i uhapšen u svojoj kući u Ljuboviji, a policija je tada pronašla i automatsku pušku kojom je izvršio zločin.Uzeo mi oružje- Matić je optužen za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 40 godina zatvora. Više tužilaštvo predložilo je da mu bude produžen pritvor - potvrdio je izvor Kurira.Posle hapšenja ubica se branio ćutanjem. Međutim, pre desetak dana odlučio je da progovori i iznese svoju verziju zločina. Dvostruki ubica, kako navodi, tvrdio je na saslušanju da je Ćiru Treneskog poznavao odranije i da su se toga dana našli kako bi mu prodao pušku.- Matić je rekao da je tog dana popio dosta piva i po dogovoru otišao da se nađe s taksistom. Međutim, kako je tvrdio, posvađali su se jer nisu mogli da se dogovore o ceni oružja. Treneski je tada, navodno, zatražio da pogleda pušku, koja je bila napunjena - kaže izvor Kurira.Drama u kolimaMatić se tada, navodno, uplašio da će Treneski, koji je uzeo oružje, da ga ubije.- Udario sam ga pesnicom u glavu, oteo mu pušku i pucao u njega - priznao je ubica.(J. S.)

Plašio se svedokaSVEŠTENIKA SAM UBIO, A HTEO JE DA MI POMOGNEDruga žrtva Matića, sveštenik Miroslav Čvorović, slučajno je naišao i zastao da pomogne čoveku u zaglavljenom automobilu.- Uplašio sam da će da vidi šta sam uradio i da će da me prijavi policiji. Zbog toga sam ubio i njega - priznao je, prema nezvaničnim informacijama, Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track