POGIBIJA KADETA NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Suđenje odloženu za septembar zbog bolovanja sudije

Ponovo poslati pozivi visokim oficirima Vojske Srbije

POGIBIJA KADETA NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Suđenje odloženu za septembar zbog bolovanja sudije

Crna Hronika -

JAGODINA - Predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević potvrdio je da je suđenje majoru Vinku Žnidaršiču zbog pogibije dva i ranjavanja više kadeta Vojske Srbije na poligonu Pasuljanske livade zakazano za sredu, odloženo za polovinu septembra zbog bolovanja sudije Lepomira Milosavljevića.

U nastavku suđenja ponovo su poslati pozivi visokim oficirima Vojske Srbije, koji ranije nisu primili pozive za suđenje, i dat je nalog policiji da ih pronađe i uruči pozive.

Na predhodnim ročištima više oficira i svedoka nisu se pojavili. Sudija Milosavljević je na posledenjem ročištu na pitanje tužilaštva da li će bivši ministar Dragan Šutanovac biti pozvan da svedočiti, odgovorio da će on biti pozvan na poslednje ročište glavnog pretresa kao "završni kamen“ u ovom procesu.

Podsetimo, dvoje kadeta je poginulo, a petoro je povređeno u eksploziji na Poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije 18. juna 2012. godine u toku priprema za vežbu "Diplomac 2012".

Do eksplozije je došlo kada su kadeti pronašli zaostali projektil automatskog bacača granata, a jedan od kadeta je navodno šutnuo projektil i izazvao eksploziju.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track