(VIDEO) POTERA ZA KRADLJIVCIMA DRAGULJA: Pink Panteri ojadili i sprske fudbalere?
Foto: Printscreen Yt

Uzbuna u elitnom delu Londona

(VIDEO) POTERA ZA KRADLJIVCIMA DRAGULJA: Pink Panteri ojadili i sprske fudbalere?

Crna Hronika -
Tokom uskršnjih praznika opljačkan je čuveni juvelirski kvart, gde svoje dragocenosti čuvaju i najplaćeniji fudbaleri engleske Premijer lige, a za pljačkašima sa Balkana pored policije traga i pokradena mafijaška porodica Adams

LONDON - Jednu od najvećih pljački u britanskoj istoriji, koja se tokom uskršnjih praznika dogodila u centru Londona, najverovatnije su izveli članovi kriminalne grupe Pink Panter, a među žrtvama su najverovanije i naši fudbaleri Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Igrači koji su bili žrtve ove pljačke su iz najjačih britanskih klubova, kao što su Arsenal, Čelsi, Totenhem i Vest Hem.

"Fudbaleri troše basnoslovne sume novca i vole da se nadmeću kada je reč o kupovini ekstravagantni poklona, pogotovo kada je reč o nakitu. Prirodno je da će otići kod juverira u Haten Garden kako bi naručili nakit", navodi izvor Skaj njuza.

Obijeno je više od 70 posto sefova, a kako navodi bivši inspektor Beri Filips, reč je o veoma ogranizovanoj i sofisticiranoj pljački, dok je nakit već verovatno iznet iz zemlje.

U spektakularnoj pljački u Haton gardenu, draguljarskoj četvrti Lonodona, lopovi ukralil su tokom uskršnjeg vikenda iz trezora nakit i dijamante vredne više desetina miliona funti, među kojima i vrednosti mafijaške porodice Adams

Foto: Printscreen YT
Foto: Printscreen YT

Mafijaški bosovi Teri i Tomi Adams su besni što su lopovi ušli u "njihov posed." Kradljivci će otuda morati da se skrivaju ne samo od policije, već i od ove krimnalne grupe. Reč je, navodi londonski dnevnik, o jednom od najozloglašenjihih mafijaških klanova u Velikoj Britaniji za koji se sumnja da je odgovoran za 25 ubistava, piše "Delji mejl."

List "Ekspres" navodi da su mnogi članovi bande Srbi i da imaju jake veze sa kriminalcima iz Hrvatske i Crne Gore, kao i da su odgovorni za više od 100 pljački širom Evrope, ali čak i u Dubaiju i Japanu.

Bivši detektiv Skotland jarda Džim Diki je izrazio uverenje da će istražioci pokušati da utvrde da li banda "Pink Pantera" ima veze sa pljačkom u Haton Gardenu.

"Mislim da su imali krticu u trezoru, pošto su znali plan zgrade i gde da buše kako bi došli do dijamanata. Sa njima je u trezoru možda bio i stručnjak za procenu koji su dijamanti i drugo drago kamenje najvredniji", rekao je Diki.

Uzimajući u obzir vrednost opljačkanog blaga, koja se procenjuje na čak 60 miliona funti, ovo je jedna od najsmelijih i najvećih pljački u novijoj britanskoj istoriji.

Dva puta ulazili- Pljačkaši su bili veoma smeli i u trezor su tog vikenda ušli dva puta, prvi put u četvrtak 2. aprila u 20.19, da bi otišli sledećeg jutra u 8.12. Ponovo su se vratili u subotu oko 22.17, a zgradu su napustili tek u 6.44 sledećeg jutra - izjavio je detektiv Pol Džonson, koji predvodi istragu.

http://www.youtube.com/watch?v=fFN3ZXI4otQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track