POTERNICA CRNE GORE: Uhapšeni Nemanja Ristić i Predrag Bogićević
Foto: Interpol

POTERNICA CRNE GORE: Uhapšeni Nemanja Ristić i Predrag Bogićević

Crna Hronika -

BEOGRAD - Nemanja Ristić i Predrag Bogićević, za kojima je Crna Gora raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da su navodno učestvovali u pokušaju terorističkog napada uoči izbori u Crnoj Gori, uhapšeni su danas.

Kako saznajemo, oni su uhapšeni u Srbiji, ali za sada nema više informacija o tačnoj lokaciji.

MUP: Uhapšeni osumnjičeni za terorizam po poternici CG

Srpski državljani osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), uhapšeni su danas po crnogorskoj poternici, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Crnogorsko tužilaštvo dalo je nalog za raspisivanje poternice početkom decembra 2016. godine za dvojicom držžavljana Rusije i dvojicom držžavljana Srbije - Ristićem i Bogićevićem koje sumnjiči da su organizovali kriminalnu grupu koja je za izborni dan planirala upad u Skupšštinu, hapššenje i likvidaciju tadaššnjeg premijera Mila Đukanovića.

Kuburović: Nije stigao zahtev za izručenje državljana Srbije

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da će Srbija, čim dobije potrebna dokumenta, nastaviti postupak u vezi sa zahtevom Crne Gore za izručenje dvojice srpskih državljana, osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan crnogorskih parlamentarnih izbora.

"Još nismo dobili od Crne Gore zahtev za izručenje. Bilo je dostavljeno nešto neuredno. Očekujemo da se postupak nastavi", rekla je Nela Kuburović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track