POŽAR U MIRIJEVU: Nemoćni starci dozivali su pomoć, izneo sam ih iz zapaljene zgrade
Foto: Zorana Jevtic

Buktinja u staračkom domu, šestoro povređeno

POŽAR U MIRIJEVU: Nemoćni starci dozivali su pomoć, izneo sam ih iz zapaljene zgrade

Crna Hronika -
Bilo je strašno, većina njih je bila nepokretna i uplašena, priča Marko Jakšić, koji je spasavao stanare zapaljenog doma

BEOGRAD - Šest osoba lakše je povređeno u požaru koji je izbio juče oko četiri sata u ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starih lica „Jeladom“ u Ulici Mihaila Bulgakova u Mirijevu.Povređeni korisnici doma zbrinuti su u Urgentnom centru, a među njima su i dvojica policajaca koja su se nagutala dima. Požar je izbio u čajnoj kuhinji, na potkrovlju kuće koja ima visoko prizemlje, sprat i potkrovlje, a pretpostavlja se da ga je izazvao neki od elektronskih aparata. Intervenisao je 21 vatrogasac sa pet vozila.

Velika šteta... Izgoreo ceo sprat
Velika šteta... Izgoreo ceo sprat

Vatra i gust dim

Direktor „Jeladoma“ za Kurir je objasnio da je dim primetila sestra negovateljica, koja je zvala vatrogasce i pokušala PP aparatom da ugasi požar.- U gašenju i iznošenju korisnika do dolaska vatrogasaca pomogle su i komšije, te im zahvaljujem ovom prilikom - rekao je direktor, ali nije želeo da objavljujemo njegovo ime.Među prvima u pomoć je pristigao Marko Jakšić (24), koji je iz Republike Srpske došao kod ujaka u posetu. On objašnjava da se vraćao iz grada i da je čuo vrisku iz doma u kome je bio požar.- Bilo je jezivo. Čula se vriska žena, a sa potkrovlja je kuljao dim. Preskočio sam ogradu i ušao u zgradu. Pokušao sam da sa negovateljicom ugasim vatru, ali dim je toliko bio gust da nismo mogli da priđemo - priča Jakšić i dodaje da se vatrena stihija širila velikom brzinom po krovu.

Svi spaseni

On navodi da mu je negovateljica rekla da ima tri korisnice u sobama na potkrovlju, ali da on od gustog dima nije mogao da se orijentiše i da je počeo da se guši.- Nastao je potpuni haos. Cika i vriska su dolazile sa svih strana. Jednu po jednu ženu sam iznosio iz kuće. Bilo je strašno. Većina njih je bila nepokretna i nemoćna. Za sve to vreme nisam prestajao da mislim na tri žene koje su ostale gore. Mislio sam da su se ugušile - objašnjava naš sagovornik.On dodaje da su ubrzo stigli vatrogasci i da su i te tri žene izneli iz kuće.- Srećan sam zbog toga - rekao je Jakšić.

EvakuacijaZBRINUTI U HOSTELUKako saznajemo, u domu su bila 22 korisnika. Direktor doma je naveo da su svi korisnici smešteni u hostel u Mirijevu.- Sreća je da niko nije nastradao - kaže direktor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track