SPECIJALCI U SKELANIMA: Pretresli kuću bivšeg ratnog komandanta Srebrenice i uhapsili mu sina
Foto: Printscreen Yt

Tragali za eksplozivom

SPECIJALCI U SKELANIMA: Pretresli kuću bivšeg ratnog komandanta Srebrenice i uhapsili mu sina

Crna Hronika -
MUP RS sinoć je u Skelanima izvršio pretres na dve lokacije od kojih je jedna kuća u vlasništvu komandanta Armije RBiH u Srebrenici Dauta Tihića, odbornika SBB-a u Skupštini opštine Srebrenica, i tom prilikom uhapsila njegovog sina rođenog 1982. godine.

MUP RS saopštio je da je da je pretres i hapšenje izvršeno u cilju pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava. tom prilikom specijalci su priveli sina komandanta Armije RBiH u Srebrenici Dauta Tihića koji inače živi u Stokholmu, a u BiH je došao da pomogne roditeljima u pripremama za zimu.

Tihić je plačući kazao da je jako uznemiren ovim pretresom i hapšenjem sina naročito što su ga s kućnog praga odveli specijalci s dugim cevima bez naloga o hapšenju, a rečeno im je da je došla anonimna prijava u kojoj se čak spominje i terorizam!

- Oni su pretresli svu moju pokretnu i nepokretnu imovinu tražeći neki eksploziv koji naravno nisu pronašli i kod mene ga neće naći. Ja im poručujem, mene neće oterati odavde. Ovo je atak na sve viđenije povratnike u Podrinju - istakao je Tihić koji je celu noć proveo u policijskoj stanici, a angažovao je i advokata.

On je pojasnio da on već duže vreme ima pritiske od strane vlasti u RS-u, a da mu je u ovim teškim trenucima pomoć pružio načelnik Srebrenice Ćamil Duraković.

- Konstantno sam na vezi s njim i nudi mi svu moguću pomoć. Sramotno je da me nije pozvao ni predsednik SDA Bakir Izetbegović, čak ni predsednik moje stranke SBB-a Fahrudin Radončić. Iz SDP-a sam dobio poziv od jedne prijateljice.

( Patria)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja