SUĐENJE ZA PRANJE NOVCA: Darko Šarić danas iznosi odbranu
Foto: Dado đilas

Sedam spojenih optužnica

SUĐENJE ZA PRANJE NOVCA: Darko Šarić danas iznosi odbranu

Crna Hronika -
On je do sada više puta neigrao navode optužnice, istakavši da je novac stekao na legalan način

BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima koji se terete za pranje 22 miliona evra u Srbiji stečenih prodajom kokaina.

Kako je najavio na prethodnom ročištu, Šarić bi danas trebalo da počne da iznosi odbranu u ovom postupku. On je do sada više puta neigrao navode optužnice, istakavši da je novac stekao na legalan način.

Šarić se nakon četiri i po godine bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, posle čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Prema sedam spojenih optužnica, Šarić i još 17 okriveljnih terete se za pranje 22 miliona evra.

Prema navodima optužnica, novac od prodaje kokaina preko of šor kompanija prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a deo u gotovini uložen je u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišćen je i za izdavanje bankarskih garancija koje su upotrebljene u privatizaciji društvenih preduzeća.

Novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice. Za krivično delo za koje se terete optuženi zaprećena je zatvorska kazna od dve do 12 godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja