UBISTVO IVANE PODRAŠČIĆ: Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za Darka Kostića
Foto: Mup Srbije

Presuda 9.maja

UBISTVO IVANE PODRAŠČIĆ: Tužilaštvo traži 40 godina zatvora za Darka Kostića

Crna Hronika -

BEOGRAD - Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas sudu u završnoj reči da Darka Kostića osudi na maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog silovanja i ubistva Ivane Podraščić (14) iz Batajnice u julu 2014. godine.

Kostić se tereti da je izvršio krivično delo teško ubistvo i silovanje. Presuda će Kostiću, koji je višestruki povratnik biti izrečena 9. maja.

Telo devojke koja je nestala krajem jula 2014. godine, nađeno je u oktobru u zapuštenoj kući u Rakovici.

Kako je policija tada saopštila, devojčica je najpre silovana 31. jula, a zatim ubijena tupim predmetom, odnosno motikom.

FOTO: facebook
FOTO: facebook

Devojčica (14) je, prema tvrdnjama roditelja, 29. jula otišla iz kuće i od tada se nikome nije javljala, a oni su tada naveli da je ona i ranije umela da ode od kuće, ali da se nikada nije dogodilo da je nema toliko dugo.

Mediji su preneli da je Kostićev DNK pronađen na telu devojčice i da je on najpre priznao zločin, ali da ga je na sudu negirao.

Nakon njegovog hapšenja, utvrđeno je da je još kao mladi punoletnik 1993. učestvovao u brutalnom ubistvu Beograđanke Julijane Lukšić (64), koju je sa još jednim saučesnikom zaklao u njenom stanu na Voždovcu. Za to delo bio osuđen je na sedam godina zatvora.

(Foto. MUP Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track