UBISTVO VOĐE NAVIJAČA: Krila se u stanu sa Dunjićevim ubicom
Foto: Marina Lopicic

Saslušana osumnjičena Jelena K.

UBISTVO VOĐE NAVIJAČA: Krila se u stanu sa Dunjićevim ubicom

Crna Hronika -
Nisam prijavila policiji šta sam videla te večeri ispred splava „Džimis“ jer sam se plašila za svoj život, ispričala je tužiocu Jelena K. (25)

BEOGRAD - Jelena K. (25), prijateljica Zorana Vukića, brata bivšeg Dačićevog šefa kabineta Vanje Vukića, priznala je juče da je posle likvidacije Velibora Dunjića provela noć u stanu sa osumnjičenim za ubistvo.Kako Kurir nezvanično saznaje, ona je izjavila da nije prijavila policiji da je njen prijatelj Vladimir Đurović pucao 16. maja ispred splava „Džimis“ jer se plašila za svoj život.Provodili se na splavu- Te noći bila sam na splavu sa Zoranom Vukićem, Vladimirom Đurovićem i još nekoliko prijatelja. Kad sam krenula kući, videla sam da ispred splava stoji automobil. Videla sam da je Vlada prišao i gurnuo ruku kroz prozor, ali nisam videla da drži pištolj. Posle toga, čuli su se pucnji - ispričala je navodno Jelena K. na saslušanju.Kako je navela, nekoliko trenutaka kasnije ušla je u automobil sa Đurovićem i još dvojicom prijatelja, među kojima nije bio Zoran Vukić.- Otišli smo u stan u Gružanskoj ulici i tamo prespavali. Ja sam sutradan, čim sam se probudila, otišla kući - ispričala je, kako nezvanično saznajemo, Jelena K.Posle saslušanja, osumnjičena za pomoć počiniocu ubistva puštena je na slobodu. Na saslušanje je juče oko podneva u Palatu pravde priveden i Zoran Vukić, koji je posle dužeg ispitivanja pušten u večernjim satima.- On je te noći bio u društvu s Jelenom K., a inače je na splavu radio kao obezbeđenje. Na teret mu se takođe stavlja da je pomogao Đuroviću posle zločina. Inače, oni su bili dugogodišnji prijatelji - kaže izvor Kurira iz istrage.Četiri hicaVođa Delija, podsetimo, ubijen je 16. maja prošle godine ispred beogradskog splava „Džimis“. U njega je, kako se sumnja, četiri hica iz pištolja TT ispalio Đurović. Radnik obezbeđenja splava Aleksandar Đ., koji je odranije u pritvoru, priznao je da je pištolj bacio u reku. Policija je ranije privela i Marka G., di-džeja na „Džimisu“, koji se sumnjiči da je uništio snimke video-nadzora. Njemu nije određen pritvor.Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni za ubistvo Vladimir Đurović posle zločina pobegao je u okolinu Leskovca, a odatle se prebacio na Kosovo i Metohiju.Uz pomoć lažnih putnih isprava navodno je odatle uspeo da pobegne u inostranstvo, gde se i dalje skriva, a policija radi na njegovom lociranju.

Osumnjičen... Zoran Vukić, brat bivšeg šefa kabineta MUP
Osumnjičen... Zoran Vukić, brat bivšeg šefa kabineta MUP

Nije ništa primetioSUVLASNIK SPLAVA NEGIRA KRIVICUU Palati pravde juče je saslušan i Miloš M. (27), suvlasnik splava „Džimis“. On je izjavio da nije video šta se dogodilo ispred objekta, kao ni ko je pucao u Velibora Dunjića. Miloš M. je, prema nezvaničnim informacijama, rekao da je te noći zatekao di-džeja Marka G. kako u prostoriji za video-nadzor sklanja uređaje za snimanje, ali je rekao da on nije učestvovao u prikrivanju dokaza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track