ZAPLENA U PREŠEVU: Carinici sprečili šverc 111 hiljada elektromotora!
Foto: Carina

Pošiljka vredna 100.000 evra

ZAPLENA U PREŠEVU: Carinici sprečili šverc 111 hiljada elektromotora!

Crna Hronika -
Zaplenjena roba otkrivena je u kamionu koji je vozio makedonski državljanin iz Nemačke u Makedoniju. Neprijavljena roba otkrivena je prilikom kontrolonog merenja težine kamiona u kome se nalazilo više od tone robe nego što je bilo prijavljeno

PREŠEVO - Carinici na graničnom prelazu Preševo, sprečili su pokušaj da se iz Srbije prošvercuje preko 111.000 elektromotora za automobilsku industriju vrednih više od 100.000 evra.

Vozač kamiona koji je prevozio robu iz Nemačke u Makedoniju, inače makedonski državljanin, je carinicima priložio dokumentaciju u kojoj je bilo navedeno da se u kamionu nalaze električni kablovi, ulja za hlađenje, ručni alati i rezervni delovi za automobile teški gotovo 8 tona.

Foto: Carina
Foto: Carina

Carinici su nakon pregleda dokumenacije, kamion uputili na još jednu proveru – kontrolno merenje. Tada je otkriveno da se umesto 8 tona tovara, u kamionu nalazilo 1400 kilograma robe više nego što je bilo prijavljeno.

Zbog toga je naložen kompletan istovar kamiona kada je i otkriveno da je pored robe koja je bila prijavljena u tovaru bilo i preko 111.000 neprijavljenih elektromotora za automobilsku industriju čija je vrednost procenjena na preko 100.000 evra.

Foto: Carina
Foto: Carina

S obzirom da je vozač strani državljanin, prekršaj je procesuiran po hitnom postupku. Pošto se radi o prekršaju čija vrednost prelazi trećinu vrednosti vozila u kome je roba krijumčarena, sudski epilog je: oduzimanje neprijavljene robe, ali i kamiona marke ''Volvo'' čija je vrednost 92.000 evra, kamionske prikolice od 22.500 evra, a naplaćena je i novčana kazna od 100.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja